Ισοπαλία στον πρώτο από τους πέντε τελικούς του Παναθηναϊκού, παράπονα του Ηρακλή
Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι ζαλίστηκε μετά την πτώση του από την κορυφή της βαθμολογίας και με τη... ροπαλιά που του έδωσε ο Ηρακλής μέσα στη Λεωφόρο, τον ζάλισε περισσότερο. Οι «πράσινοι» έμειναν στην ισοπαλία 1-1 με τον «Γηραιό», που διαμαρτύρεται για την ακύρωση ενός τέρματός του.
Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι ζαλίστηκε μετά την πτώση του από την κορυφή της βαθμολογίας και με τη… ροπαλιά που του έδωσε ο Ηρακλής μέσα στη Λεωφόρο, τον ζάλισε περισσότερο. Οι «πράσινοι» έμειναν στην ισοπαλία 1-1 με τον «Γηραιό», που διαμαρτύρεται για την ακύρωση ενός τέρματός του.
Ο Ζοζέ Πεσέιρο, ο οποίος δήλωνε σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει βαθμούς στη συνέχεια, είδε την ομάδα του να το παθαίνει εκείνη στον πρώτο από τους πέντε «τελικούς», κι ενώ είχε προηγηθεί η ήττα από την Ξάνθη!
Το rotation του Πορτογάλου κάτω από τα δοκάρια δεν πέτυχε, αφού ο Αρκάντιους Μάλαρτζ – ο οποίος επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (1-1) – «συνελήφθη» εκτός θέσης στο έξυπνο σουτ του Φονσέκα στο 13, που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ο Ηρακλής η πρώτη ομάδα που εφέτος προηγήθηκε σε ματς μέσα στη Λεωφόρο!
Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε πολύ γρήγορα από τα πόδια ενός ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός, αλλά έχει καθιερωθεί ως κεντρικός αμυντικός. Ο Γιάννης Γκούμας, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ηρακλή, με ολύμπια ψυχραιμία, ντρίπλα και πλασέ, έδωσε μαθήματα σκοραρίσματος στους επιθετικούς και μέσους συμπαίκτες του, πετυχαίνοντας το 2ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.
Η ισοφάριση έδωσε έναυσμα στους παίκτες του Ζοζέ Πεσέιρο, η οποία είχαν καθολική υπεροχή (65%-35% κατοχή μπάλας στο 40), αλλά ήταν «φλύαροι» και ανούσιοι στην τελική τους προσπάθεια.
Από την άλλη, ο Ηρακλής καλά… ταμπουρωμένος πίσω, περιοριζόταν σε αντεπιθέσεις με τον Ααρόν Νίγκεθ να ταλαιπωρεί τους προσωπικούς του αντιπάλους όταν είχε τη μπάλα στα πόδια…
Κι, όμως, ο Ηρακλής ήταν αυτός που πέτυχε και δεύτερο γκολ, αλλά ο α βοηθός διαιτητή, Σ. Κωτσιαντής, είδε και υπέδειξε οφσάιντ τον Φλάβιο Ντιάζ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Μάλαρτζ σε σουτ του Φονσέκα και έστειλε στα δίχτυα τη μπάλα.
Η φάση ήταν τόσο γρήγορη που οι παίκτες του Γηραιού δεν διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αντίθετα με αυτούς που κάθονταν στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και προφανώς πληροφορούμενοι τα… νέα μέσω κινητών τηλεφώνων, αντιδρούσαν έντονα σε κάθε απόφαση του βοηθού.
Το ημίχρονο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να έχει να θυμάται… ένα καλό σουτ του Παπαδόπουλου στο 35, το οποίο πέρασε άουτ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη σαν… λυσασμένοι να πετύχουν το δεύτερο αγχολυτικό γκολ, αλλά κανένα από τα έξι απειλητικά σουτ που επιχείρησαν σε διάστημα 15 λεπτών (!), δεν βρήκε στόχο. Η πρώτη διορθωτική κίνηση του Πεσέιρο ήρθε στο 63 με τον Ποστίγκα να παίρνει τη θέση του Παπαδόπουλου και λίγο έλειψε ο Πορτογάλος να δικαιωθεί από τον συμπατριώτη του στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν το σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγο άουτ.
Από το 67 ο Ηρακλής έπαιζε με έξι παίκτες «κιτρινισμένους», άρα και πιο προσεκτικούς στα αμυντικά τους καθήκοντα.
Οσο περνούσαν τα λεπτά, ο Παναθηναϊκός έκανε όλο και πιο έντονη την επιθετική του παρουσία, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων για να πλησιάσει – όσο ποτέ – στο γκολ, όταν σε δυνατό φάουλ του Μάτος, ο Πάρντο έσωσε την εστία του.
Λίγο αργότερα το σφύριγμα του Χαραλαμπίδη έδωσε το έναυσμα στους 150 οπαδούς του Ηρακλή να απωθεώσουν τους παίκτες για την επιτυχία της ομάδας του και σε αυτούς του Παναθηναϊκού να αποδοκιμάσουν τους δικούς τους.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.