«Όχι» των βενζινοπωλών για πώληση υγρών καυσίμων από τα σούπερ μάρκετ
Την έντονη αντίθεσή της εξέφρασε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος στην πρόταση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Κ.Μίχαλου σχετικά με την πώληση υγρών καυσίμων από τα σούπερ μάρκετ.
Την έντονη αντίθεσή της εξέφρασε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος στην πρόταση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Κ.Μίχαλου σχετικά με την πώληση υγρών καυσίμων από τα σούπερ μάρκετ.
Οι βενζινοπώλες θεωρούν ότι η δυνατότητα των σούπερ μάρκετ να ανοίγουν πρατήρια στα πάρκινγκ τους αφορά παραπλάνηση των καταναλωτών και εκμετάλλευση μιας δεσπόζουσας θέσης, ενώ κάνουν λόγο και για αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού σε βάρος των βενζινοπωλών και των καταναλωτών.
Οι βενζινοπώλες επισημαίνουν ότι αντίστοιχο φαινόμενο μονοπώλησης υπήρχε και στον κλάδο γάλακτος. «Οι βιομηχανίες γάλακτος, σε συνεννόηση με τα σούπερ μάρκετ και αφού πρώτα εξόντωσαν τους μικροπαραγωγούς και τους λιανοπωλητές, εκμεταλλεύονταν ασύστολα επί χρόνια τους καταναλωτές με εναρμονισμένες συμφωνίες που έφτασαν το ελληνικό γάλα να πωλείται στην Ελλάδα πολύ ακριβότερα από τις χώρες της ΕΕ. Τα σχετικά πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν, απέδειξαν μεν την απάτη, αλλά δεν έλυσαν το πρόβλημα γιατί και σήμερα το γάλα είναι από τα ακριβότερα στην ΕΕ. Μήπως αυτή τη μοίρα ετοιμάζουν για τους Έλληνες καταναλωτές υγρών καυσίμων ο κ. Μίχαλος και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί;» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Οπως εκτιμούν οι βενζινοπώλες, πέντε-δέκα μεγάλοι όμιλοι με 1.000- 1.500 πρατήρια, όπου ευκόλως θα μπορούν να εφαρμόσουν εναρμονισμένη πρακτική μεταξύ τους και μεταξύ των πρατηρίων τους, θα «εξοντώσουν» τους 8.000 ανεξάρτητους βενζινοπώλες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.