Γιόρτασε έστω και στο τέλος ο Παναθηναϊκό την επετειακή φανέλα
Με γκολ-πέναλnτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Καλαμαριά, σε έναν αγώνα όπου 15.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» γέμισαν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να γιορτάσουν την είσοδο του συλλόγου στη δεύτερη 100ετία, αλλά και την επετειακή φανέλα, σίγουρα όμως δεν ικανοποιήθηκαν από αυτά που είδαν.
Με γκολ – πέναλτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Καλαμαριά, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε στο 91΄ ο Καραγκούνης, ο οποίος ανατράπηκε από τον Μπρίτο.
Μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε έντοινα με την απόδοσή του και σε καμία περίπτωση με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί να ελπίζει σε τίτλο. Οι 15.000 οπαδοί του τριφυλλιού που γέμισαν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να γιορτάσουν την είσοδο του συλλόγου στη δεύτερη 100ετία, αλλά και την επετειακή φανέλα, σίγουρα δεν ικανοποιήθηκαν από αυτά που είδαν.
Έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, πάντως, η ομάδα του Πεσέιρο πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στις καθυστερήσεις από μία φάση που σηκώνει πολύ συζήτηση. Ο Καραγκούνης έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Μπρίτο και ο Γερμανάκος έδειξε πέναλτι. Η φάση ήταν πολύ δύσκολη, καθώς ο Βραζιλιάνος παίκτης της Καλαμαριάς φαίνεται να σπρώχνει με το δεξί χέρι τον Καραγκούνη, ο οποίος με τη σειρά του έπεσε στο έδαφος αρκετά εντυπωσιακά.
Το γνωστό κακό του πρόσωπο απέναντι σε ομάδες που κλείνονται στην άμυνα παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Με σωστή τακτική και σαφέστατες εντολές όλοι οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται από τη μέση και πίσω στις επιθέσεις των γηπεδούχων, οι Πόντιοι δεν κινδύνευσαν στα πρώτα 45 λεπτά και κράτησαν πολύ εύκολα το μηδέν στην εστία τους. Αν εξαιρέσει κανείς μία κεφαλιά του Μάντζιου από στημένη φάση που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόβατς και δύο – τρία σουτ…προπόνησης που έκαναν οι επιθετικοί, ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου ήταν με μία λέξη απογοητευτικός.
Η επιστροφή του Έκι Γκονζάλες στην ενδεκάδα μετά από περίπου 13 μήνες απουσίας αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη κίνηση από τον Ζοζέ Πεσέιρο. Ο Αργεντινός ήταν εκτός αγώνα κι έδειξε ανέτοιμος ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν η πηγή του κακού για το πρόσωπο που έδειξαν οι πράσινοι. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τους Καραγκούνη, Μάτος, Ρομέρο, οι οποίοι κυμάνθηκαν σε ρηχά νερά με συνέπεια οι Σαλπιγγίδης, Μάντζιος να μην τροφοδοτηθούν όπως θα έπρεπε.
Μ ένα δοκάρι, από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ιβανσιτς, ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό (47΄), που μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι. Στο 52΄ από προσωρινή απόκρουση του Κόβατς στο σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα έφτασε στο Γκούμα, ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή έπιασε ένα αδύναμο σουτ που έφτασε άνετα στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Καλαμαριάς.
Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Παναθηναϊκός στο 57΄ με την κεφαλιά του Γκούμα από πλεονεκτική θέση να περνάει μόλις άουτ, ενώ στο 59΄ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για το τριφύλλι με τον Ιβανσιτς να αστοχεί απέναντι από τον Κόβατς. Πριν το γκολ του Σαλπιγγίδη, ο Εντόι είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία στο 88΄ ν ανοίξει το σκορ, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Με καθόλου καλό μάτι δεν έχει δει τις διαρροές από τα αποδυτήρια των Μιλγουόκι Μπακς ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο οποίος... έκραξε δημόσια την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.