Έκτακτα μέτρα στις χώρες της Καραϊβικής για το πέρασμα του τυφώνα Ντιν
Μέτρα προστασίας λαμβάνουν οι χώρες της Καραϊβικής για να αντιμετωπίσουν το πέρασμα του κυκλώνα Ντιν. Ο τυφώνας κατευθύνεται στη Τζαμάικα και μέσα στην Δευτέρα και την Τρίτη θα πλήξει με την μέγιστη ισχύ τις ακτές του Μεξικού για να συνεχίσει την πορεία του προς το Τέξας.
96
Μέτρα προστασίας λαμβάνουν η μία μετά την άλλη οι χώρες της Καραϊβικής για να αντιμετωπίσουν το πέρασμα τουκυκλώνα Ντιν. Ο κυκλώνας κατευθύνεται στη Τζαμάικα και μέσα στην Δευτέρα και την Τρίτη θα πλήξει με την μέγιστη ισχύ τις ακτές του Μεξικού για να συνεχίσει την πορεία του προς το Τέξας.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τυφώνες των ΗΠΑ ο κυκλώνας είναι κατηγορίας 4 και αφού πλλήξει τη Τζαμάικα, αναμένεται ναενισχυθεί ακόμη περισσότερο, φτάνοντας στην υψηλότερη βαθμίδα της κλίμακα Σάφιρ-Σίμπσον, την κατηγορία 5.
Στο Μεξικό, οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 106 δήμους στη χερσόνησο Γιουκατάν με αποτέλεσμα να αναχωρούν εσπευσμένα από τα θέρετρα του Κανκούν, της Πλάγια ντελ Κάρμεν και Κοζουμέλ χιλιάδες τουρίστες.
ΟιΑρχές στη Τζαμάικα προετοιμάζονται για το χτύπημα του κυκλώνα στη χώρα έχοντας μετατρέψει σχολεία και άλλους κλειστούς, προστατευμένους χώρους σε καταφύγια.Χιλιλαδεςτουρίστεςέχουν εγκαταλείψει τη χώρα πριν το κλείσιμο των αεροδρομίων. Όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, ο Ντιν θα «χτυπήσει» τη Τζαμάικα με ανέμους 230 χιλιομέτων και περίπου 50 εκατοστά βροχής.
Τρεις άνθρωποι έχουν χάσειτη ζωή τους από τον κυκλώναστις Μικρές Αντίλλες και συνολικά έξι.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ενέκρινε την παροχή έκτακτης βοήθειας προς την πολιτεία του Τέξας για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να πληγεί από τον κυκλώνα Ντιν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Γκόρντον Τζόντρο.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά το αίτημα του κυβερνήτη του Τέξας και επιτρέπει στις αρχές να συγκεντρώσουν προληπτικά εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης για να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους του νότιου Τέξας που αναμένεται να πληγεί από τον κυκλώνα.
Τυφώνας στην Κίνα
Εν τω μεταξύ, στην Κίνα ο τυφώνας Σεπάτ σάρωσε τις νότιες ακτές της χώρας την Κυριακή σκορπώντας τον θάνατο σε εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 60. Επιπλέον, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Επιπλέον, ο τυφώνας πλήττει την Κίνα μετά το πέρασμά του από την Ταϊβάν και αρκετά κοντά στις Φιλιππίνες, όπου το Σάββατο, πλημμύρισαν περιοχές και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση. Στις Φιλιππίνες, ο τυφώνας ενέτεινε τις βροχές των μουσώνων, με αποτέλεσμα, τρεις άνθρωποί να χάσουν τη ζωή.
Σύμφωνα με ανακοινωθέν από το κέντρο αντιμετώπισης καταστροφών της Ταϊβάν την Κυριακή, 27 άνθρωποι τραυματίσθηκαν ενώ το Σάββατο, 2.500 άνθρωποι χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Ηλεία: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του 13χρονου – Παρών και ο οδηγός που εμπλέκεται στο τροχαίο
- Η Μπάγερν ενδιαφέρεται για τον Γκόρντον αλλά…
- Drones, ρομπότ και AI: Αρκεί η τεχνολογία για να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο του μέλλοντος;
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ασχολείται μόνο με τη δουλειά του
- Χρυσή εποχή για την UEFA!
- Η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία με drones σε σπάνια επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας
- Από τον Μπάντι Χόλι στην Αριάνα Γκράντε: Πόση «ταυτότητα» έχει απομείνει στις φωνές της ποπ;
- Στην Ουάσιγκτον η τροποποιημένη πρόταση του Ιράν – Στόχος, η μόνιμη παύση του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442