Πέθανε το μοναδικό πάντα που απελευθερώθηκε στη φύση
Η προσπάθεια της Κίνας να σώσει από την εξαφάνιση το γιγάντιο πάντα δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα, καθώς το μοναδικό πάντα που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία και απελευθερώθηκε στη φύση πέθανε κυνηγημένο από άλλα αρσενικά.
36
Η προσπάθεια της Κίνας να σώσει από την εξαφάνιση το γιγάντιο πάντα δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα, καθώς το μοναδικό πάντα που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία και απελευθερώθηκε στη φύση πέθανε κυνηγημένο από άλλα αρσενικά.
Ο άτυχος Ζιάνγκ Ζιάνγκ (Ελπιδοφόρος) βρέθηκε νεκρός τον Φεβρουάριο στα χιονισμένα ορεινά δάση της επαρχίας Σιχουάν, στη νοστιοδυτική Κίνα.
Η αρκούδα σκοτώθηκε πέφτοντας από μεγάλο ύψος, μάλλον από κάποιο δέντρο, ενώ την κυνηγούσαν άλλα αρσενικά πάντα που υπερασπίζονταν την περιοχή τους, αναφέρει την Πέμπτη το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.
Ο Ζιάνγκ Ζιάνγκ γεννήθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Πάντα του Ουολόνγκ και πριν απελευθερωθεί εκπαιδεύτηκε για τρία χρόνια σε διάφορες τακτικές επιβίωσης. Έμαθε να κατασκευάζει τη φωλιά του, να αναζητά τροφή, ακόμα και να γρυλίζει και να δαγκώνει για να αμυνθεί. Προφανώς, τα μαθήματα δεν ήταν αρκετά.
Οι υπεύθυνοι του Ερευνητικού Κέντρου σκοπεύουν πάντως να επιχειρήσουν εκ νέου να απελευθερώσουν πάντα, αυτή τη φορά κάποιο θηλυκό.
Το γιγάντιο πάντα είναι από τα πλέον απειλούμενα θηλαστικά του πλανήτη. Μόλις 1.600 εκτιμάται ότι έχουν απομείνει στα ορεινά δάση της κεντρικής Κίνας -το μοναδικό μέρος όπου υπάρχουν-, ενώ σε αιχμαλωσία ζουν πάνω από 210.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
- Σίνερ: «Θέλω να είμαι στην καλύτερη φόρμα για το Ρολάντ Γκαρός»
- Τέλος οι περιοδείες για τη Μαντόνα παρά το νέο άλμπουμ;
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ζωτικοί Χώροι» / Vital Spaces: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση στο «Nō» της οδού Αντισθένους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)
















































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442