Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στήριξη στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στήριξη στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Για την «ένθερμη υποστήριξη» του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων προσωπικά και προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, διαβεβαίωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος στο Φανάρι, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.

51

Για την «ένθερμη υποστήριξη» του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων προσωπικά και προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, διαβεβαίωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος στο Φανάρι, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.

«Η αγιοταφική αδελφότητα τόσο προσφιλής σ εμάς όλους εδώ, διά μέσω των αιώνων, φυλάττει τα όσια και τα ιερά της φυλής μας και της εκκλησίας μας εις τους αγίους τόπους» είπε ο κ. Βαρθολομαίος, εκφράζοντας «την ευγνωμοσύνη όλων των ορθοδόξων».

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος δήλωσε από την πλευρά του ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι να συζητήσει θέματα που αφορούν όχι μόνο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αλλά και την αγιοταφική αδελφότητα.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεόφιλος παρακάθισε στο γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και αναμένεται να έχει συνομιλίες αργότερα το απόγευμα.

Την Πέμπτη, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναμένεται να επισκεφθεί τη Μονή της Αγίας Τριάδας στη Χάλκη των Πριγκιποννήσων όπου στεγάζεται και η Θεολογική Σχολή και να επισκεφθεί το εκεί μετόχιο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Στα Ιεροσόλυμα θα επιστρέψει την Παρασκευή.

Το Βήμα της Τετάρτης σημειώνει ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων επιδιώκει κάθε δυνατή στήριξη από τον κ. Βαρθολομαίο προκειμένου να προχωρήσει στην επιβολή επιτιμίων σε βάρος κληρικών.Αλλωστε, εμφανίζεται θορυβημένος από την τέλεση συλλείτουργου του μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακού με τον αραβόφωνο Αρχιεπίσκοπο Σεβαστείας κ. Θεοδόσιο Χάνα, ο οποίος τιμωρήθηκε με δίμηνη αργία από την Ιερά Σύνοδο μόλις την περασμένη Πέμπτη.

Ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ είναι στενός συνεργάτης και φίλος του έκπτωτου Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας έχει δηλώσει ανοιχτά πως «ο κ. Θεόφιλος έχει τελειώσει».

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες θέλουν τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας να μην προβαίνει άμεσα σε κάποια ενέργεια κατά του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, τουλάχιστον έως ότου πραγματοποιηθεί η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στην Ιορδανία το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου. Στο Πατριαρχείο έχει φθάσει η απόφαση της ιορδανικής κυβέρνησης για την άρση της αναγνώρισης του κ. Θεόφιλου.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο