Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αποκλεισμοί εθνικών οδών από τους αγρότες της Θεσσαλίας και του Δομοκού

Αποκλεισμοί εθνικών οδών από τους αγρότες της Θεσσαλίας και του Δομοκού

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι αγρότες. Οι παραγωγοί της Θεσσαλίας έβγαλαν τα τρακτέρ στην εθνική οδό και στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης κλείνουν για 24 ώρες τα Τέμπη. Την Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των Θερμοπυλών, έκλεισαν για μία περίπου ώρα, νωρίς το πρωί, οι αγρότες του Δομοκού.

71

Σε τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση κυρίως στη Θεσσαλία, όπου τα τρακτέρ βγήκαν στην εθνική οδό και οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα κλείσουν την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών.

Την απόφαση έλαβε η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, που συνεδρίασε παρουσία και αγροτών στο δημαρχείο του Πλατυκάμπου.

Στο κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο 199ο χιλιόμετρο, στο ύψος των Θερμοπυλών, προχώρησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης οι αγρότες του Δομοκού, οι οποίοι είχαν παρατάξει από το Σάββατο τα τρακτέρ τους δίπλα από το μνημείο του Λεωνίδα.

Νέα συνέλευση θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους για τις επόμενες ημέρες.

Δηλώνουν δε, διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι και την Αθήνα, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Τη Δευτέρα στο Κιλκίς, οι κτηνοτρόφοι έκαναν πορεία με τα τρακτέρ στους δρόμους της πόλης. Έξω από τη νομαρχία, έχυσαν τόνους γάλα και έσκισαν τα τραπεζικά τους βιβλιάρια.

Αντίθετα, οι αγρότες της Καρδίτσας διαφώνησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο αποκλεισμού της εθνικής Οδού με τρακτέρ στο συγκεκριμένο σημείο να ματαιωθεί, μέχρι νεωτέρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο