Στις κάλπες τη Δευτέρα οι Νορβηγοί σε μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση
Περίπου 3,4 εκατομμύρια Νορβηγοί προσέρχονται τη Δευτέρα στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας Βουλής. Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του κυβερνώντος κεντροδεξιού συνασπισμού και της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης.
Περίπου 3,4 εκατομμύρια Νορβηγοί προσέρχονται τη Δευτέρα στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας Βουλής. Η εκλογική αναμέτρηση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά αμφίρροπη, αφού οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του κυβερνώντος κεντροδεξιού συνασπισμού και της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης.
Ο απερχόμενος κεντροδεξιός συνασπισμός υπό τον πρωθυπουργό Χίελ Μάγκνε Μπούντεβικ δίνει πραγματική μάχη ψήφο με ψήφο με την αριστερή αντιπολίτευση υπό τον Εργατικό Γενς Στόλτενμπεργκ.
Η διαφορά μπορεί να είναι μόνο μερικές ψήφοι, καθώς τα δύο μπλοκ φαίνονται εξίσου ικανά να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία των 85, επί συνόλου 169, εδρών του Κοινοβουλίου.
Ο συνασπισμός της δεξιάς, ο οποίος συνενώνει Συντηρητικούς, Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθερους, πρεσβεύει τη συνέχιση των φορολογικών περικοπών, ενώ η Αριστερά, που απαρτίζεται από Εργατικούς, Σοσιαλιστές και Κεντρώους, προκρίνει βελτίωση των επιδόσεων του κοινωνικού κράτους.
Αγνωστο παραμένει τι θα πράξει το FrP, δεύτερο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον κεντροδεξιό συνασπισμό εφόσον αποχωρήσει ο Μπούντεβικ.
Οι κάλπες ανοίγουν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 21:00 (ώρα Ελλάδας). Αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα exit polls.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας