Αμερικανίδα έφεδρος κρίθηκε ένοχη για τα βασανιστήρια στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ
Ένοχη σε έξι από τις επτά κατηγορίες που τη βαραίνουν σχετικά με την κακοποίηση Ιρακινών κρατουμένων στις φυλακές του Αμπού Γκράιμπ κρίθηκε η έφεδρος του αμερικανικού στρατού Σαμπρίνα Χάρμαν, που εμφανίζεται σε μερικές από τις πιο σκληρές φωτογραφίες.
Ένοχη σε έξι από τις επτά συνολικά κατηγορίες που τη βαραίνουν σχετικά με την κακοποίηση Ιρακινών κρατουμένων στις φυλακές του Αμπού Γκράιμπ κρίθηκε από στρατοδικείο η έφεδρος του αμερικανικού στρατού Σαμπρίνα Χάρμαν, που εμφανίζεται σε μερικές από τις πιο σκληρές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Το πρόσωπο της 27χρονης Χάρμαν εμφανίζεται σε μερικές από τις πλέον διαβόητες φωτογραφίες μέσα από το «κολαστήριο» του Αμπού Γκράιμπ, όπως εκείνη -η πλέον γνωστή- που ποζάρει δίπλα σε μια ανθρώπινη «πυραμίδα» Ιρακινών αιχμαλώτων.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Αμερικανίδα έφεδρος βρίσκεται τώρα ενώπιον της πιθανότητας να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης πεντέμιση ετών, στη χειρότερη περίπτωση. Αντιμετώπιζε κατηγορίες για συνωμοσία, παράλειψη καθήκοντος και κακομεταχείριση υφισταμένων.