Πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές εκλογικές διαδικασίες
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε τη Δευτέρα με θέμα τις εκλογές στις δημοτικές οργανώσεις (5 Ιουνίου), για την ανάδειξη νέων οργάνων σε δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδο. Η Μ.Ξενογιαννακοπούλου απηύθυνε στους πολίτες πρόσκληση συμμετοχής.
53
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου, με θέμα την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας στις δημοτικές οργανώσεις στις 5 Ιουνίου, για την ανάδειξη νέων αποκεντρωμένων οργάνων σε δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδο.
Μετά τη σύσκεψη, η γραμματέας του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απηύθυνε στους πολίτες πρόσκληση συμμετοχής στις διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία ολοκλήρωσης της πολιτικής και οργανωτικής Ανασυγκρότησης του Κινήματος. Όπως ξέρετε, στις 5 Ιουνίου έχουμε εκλογές σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε όλες τις Δημοτικές Οργανώσεις, για την ανάδειξη των νέων αποκεντρωμένων οργάνων σε δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδο».
»Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου σε σχέση με αυτό το χρονοδιάγραμμα, είναι ότι, προχωράμε γρήγορα, προχωράμε με αποφασιστικά βήματα, κάνουμε ένα προσκλητήριο συμμετοχής στην κοινωνία, σε όλους τους ενεργούς πολίτες, να έρθουν και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αυτές. Ο στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει ένα πραγματικά αποκεντρωμένο, δημοκρατικό, συμμετοχικό και ανοιχτό Κίνημα».
»Πιστεύουμε ότι, μέσα απ αυτές τις διαδικασίες τις επόμενες εβδομάδες, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα στελέχη μας, στον πρόεδρο, στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, να πραγματοποιήσουν μια ισχυρή πολιτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα, στο κέντρο και στην περιφέρεια».
Συζήτηση για την απόφαση του Εκλογοδικείου…
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και το θέμα της πρόσφατης απόφασης του εκλογοδικείου με την οποία το ΠΑΣΟΚ έχασε μια έδρα, ενώ εισήλθε στη Βουλή ο Αχιλλέας Καραμανλής.
Όπως ειπώθηκε, για το ΠΑΣΟΚ το θέμα είναι αυτό ακριβώς στην παρούσα φάση, η είσοδος δηλαδή στη Βουλή του θείου του πρωθυπουργού, μέσα από μία διαδικασία, η οποία, όπως τονίστηκε, δεν είναι αρκούντως πειστική.
Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναδείξει το θέμα αυτό το επόμενο διάστημα και δεν αποκλείεται να προκαλέσει συζήτηση στη Βουλή μέσω της κατάθεσης σχετικής επερώτησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε επί του θέματος, ανέφερε ότι η απόφαση του Εκλογοδικείου είναι απόφαση ενός ερμηνευτικού δικαστηρίου, το οποίο ερμήνευσε με το συγκεκριμένο τρόπο την αντίστοιχη συνταγματική διάταξη.
Αυτό, πρόσθεσε, περιορίζει τη δυνατότητα της Βουλής να νομοθετήσει σχετικά και η όποια λύση στο θέμα μπορεί να προέλθει μόνο με πολιτική απόφαση και συνεννόηση. Την άποψη αυτή του κ. Βενιζέλου συμμερίστηκε το σύνολο των μελών του πολιτικού συμβουλίου.
…και για το «βασικό μέτοχο»
Σχετικά με το θέμα του «βασικού μετόχου» αναφέρθηκε ότι οι εξελίξεις καθιστούν πλέον προβληματική τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε σχέση με τον έλεγχο των επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν δημόσια έργα ή που προμηθεύουν το δημόσιο, ενώ επισημάνθηκε ότι μέχρι τις 8 Μαρτίου το 2004 με τη συγκεκριμένη λειτουργία του ΕΣΡ και του νόμου δεν είχε τεθεί από την Κοινότητα θέμα συμβατότητας του νόμου του ΠΑΣΟΚ με το Κοινοτικό Δίκαιο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε και πάλι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συμπράξει στη δημιουργία ενός ξεκάθαρου νομικού πλαισίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Versace: Με τον Βέλγο οραματιστή Pieter Mulier στο τιμόνι ξεκινάει νέο κεφάλαιο – Το ρίσκο
- Χιλή: Ο ακροδεξιός εκλεγμένος πρόεδρος Καστ θέλει να «εμπνευστεί» από Μελόνι, Όρμπαν και Μιλέι
- 6 Φεβρουαρίου 2026: Η ημερομηνία που κανείς δεν προσέxει, αλλά ξαναβάζει τον κόσμο στον εφιάλτη
- Κίνηση: Διακοπή κυκλοφορίας σε δύο λωρίδες της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας λόγω τροχαίου
- Ιταλικό στυλ στη Βραζιλία: Αντσελότι και Καναβάρο συναντήθηκαν στο Ρίο
- Στο ψυχιατρείο μπαινόβγαινε η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε βόμβες σε φίλους και συγγενείς
- «Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ» συνεχίζονται στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου
- Ακίνητα: Πώς το Μετρό εκτοξεύει τα… ενοίκια [πίνακες]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)




















![Ακίνητα: Πώς το Μετρό εκτοξεύει τα… ενοίκια [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/akinita1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442