Υπό όρους οι αναπροσαρμογές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, λέει ο Μ.Κεφαλογιάννης
Τη δέσμευση για μηδενικές αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων επανέλαβε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, διευκρινίζοντας ότι τυχόν προσαρμογές σχετίζονται με την τιμή των καυσίμων. Ακόμα και αυτές, κατά τον υπουργό, θα γίνουν υπό όρους.
Τη δέσμευση για μηδενικές αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων επανέλαβε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, διευκρινίζοντας ότι οι όποιες προσαρμογές σχετίζονται με την αύξηση της τιμής των καυσίμων. Ακόμα και αυτή, κατά τον υπουργό, θα γίνει υπό όρους.
Ο κ. Κεφαλογιάννης εξήγησε ότι για την αύξηση οι εταιρείες θα πρέπει να δεσμευθούν ότι θα καλύψουν με δρομολόγια όλα τα νησιά. «Αν υποχωρήσουν οι τιμές των καυσίμων, θα υπάρξει και αντίστοιχη μείωση στις τιμές των εισιτηρίων» τόνισε.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη σύνδεση νησιών με υδροπλάνα, διαβεβαιώνοντας ότι το ΥΕΝ και το υπουργείο Μεταφορών θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, ώστε να υλοποιηθεί σύντομα αυτό το πρόγραμμα.
Σε ό,τι αφορά την κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία, ο τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» και θα υπάρξουν τουλάχιστον επτά κρουαζιερόπλοια με ελληνική σημαία. «Θα απασχολήσουν το 32% των επιδοτούμενων ανέργων ναυτικών».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την πλήρη απελευθέρωση των ναύλων, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ο ανταγωνισμός είναι προς όφελος του καταναλωτή, όταν υπάρχουν πάνω από τρεις ανταγωνίστριες εταιρείες σε έναν τομέα και υπό αυτή την έννοια μπορούν να απελευθερωθούν και τα ναύλα για τα πλοία που φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.