Την απόφαση να αποχωρήσει από τη Βουλή κατά την ορκωμοσία του Προέδρου έλαβε ο ΣΥΝ
Οι βουλευτές του ΣΥΝ θα αποχωρήσουν από τη Βουλή στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου. «Δεν θέλουμε να συναινέσουμε με την παρουσία μας στη διαδικασία που θέτει τους πολιτειακούς θεσμούς υπό την σκέπη του θρησκευτικού όρκου» αναφέρεται στην απόφαση.
Οι βουλευτές του Συνασπισμού θα αποχωρήσουν από τη Βουλή στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου. «Δεν θέλουμε να συναινέσουμε με την παρουσία μας στη διαδικασία που θέτει τους πολιτειακούς θεσμούς υπό την σκέπη του θρησκευτικού όρκου» αναφέρεται στην απόφαση.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι με αφορμή την πρόσφατη σοβαρή και πολύπλευρη κρίση που έχει εκδηλωθεί στους κόλπους της Εκκλησίας, με ευθύνη και της Ιεραρχίας και του προκαθημένου της Αρχιεπισκόπου, επανήλθε στη δημόσια συζήτηση η αναγκαιότητα για τη σαφή διάκριση των ρόλων Κράτους-Εκκλησίας.
Αιτιολογώντας την απόφαση είπε: «Η αποχώρηση από την αίθουσα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία θα προΐσταται, μετά από κυβερνητική πρωτοβουλία, ο Αρχιεπίσκοπος, υποδηλώνει ακριβώς την έμπρακτη διαμαρτυρία μας ταυτόχρονα με τον αυτονόητο σεβασμό μας προς το πρόσωπο του νέου Προέδρου, στον οποίο ευχόμαστε κάθε επιτυχία, καθώς και προς την Βουλή και το προεδρείο της.
» Δεν θέλουμε να συναινέσουμε με την παρουσία μας στη διαδικασία που θέτει τους πολιτειακούς θεσμούς υπό την σκέπη του θρησκευτικού όρκου και των παραγόντων της Ιεραρχίας, ενώ κατά το Σύνταγμα ο Πρόεδρος εκλέγεται από την Βουλή των λαϊκών αντιπροσώπων και ορκίζεται ενώπιόν της.»
Τέλος, επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας αλλά και για την ανάγκη λήψης μέτρων ανεξάρτητα από τη συνταγματική αναθεώρηση.
«Στόχος είναι η Εκκλησία να οριοθετήσει τη δράση της στον πνευματικό και κοινωνικό της ρόλο, να απαλλαγεί από πειρασμούς και παγίδες της κοσμικής εξουσίας, όπως νομίζουμε ότι επιθυμεί και η μεγάλη πλειοψηφία των θρησκευόμενων» κατέληξε.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας