Νεκρός ακόμη ένας στενός συνεργάτης του Αλ Ζαρκάουι
Στενό συνεργάτη του Ιορδανού τρομοκράτη Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι υποστηρίζουν οι αμερικανικές δυνάμεις ότι σκότωσαν στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Φαλούτζα του Ιράκ. Κλιμακώνονται οι επιθέσεις εν μέσω Ραμαζανιού. Απελευθέρωση Ιορδανού ομήρου.
Στενό συνεργάτη του Ιορδανού τρομοκράτη Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι υποστηρίζουν οι αμερικανικές δυνάμεις ότι σκότωσαν στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Φαλούτζα του Ιράκ.
Στο μεταξύ, πέντε ακόμα άτομα σκοτώθηκαν από εκρήξεις στη Μοσούλη, ενώ ένας Ιορδανός που κρατείτο όμηρος στο Ιράκ απελευθερώθηκε.
Επιχείρηση ακριβείας
Σε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού αναφέρεται ότι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τα αμερικανικά βομβαρδιστικά προχώρησαν σε «χτύπημα ακριβείας» εναντίον κτιρίου το οποίο χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο ο Αλ Ζαρκάουι και συνεργάτες του.
«Πρόσφατες επιθέσεις και επιδρομές καταφέρει ισχυρό πλήγμα στο δίκτυο του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, το Σάββατο ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε ένα άτομο που φέρεται να σχετίζεται με τον Ιορδανό τρομοκράτη.
Το δίκτυο του Αλ Ζαρκάουι έχει αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις και εκτελέσεις, μεταξύ των οποίων και για τη σφαγή 49 νεοσύλλεκτων Ιρακινών αστυνομικών, πριν δύο ημέρες.
Όπως μετέδωσε το Reuters, ο προσωρινός πρωθυπουργός του Ιράκ Ιγιάντ Αλάουι διέταξε έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί εάν οι εξτρεμιστές είχαν πληροφορίες εκ των έσω, δεδομένου ότι οι δράστες γνώριζαν ότι οι νεοσύλλεκτοι επέστρεφαν σπίτια τους άοπλοι.
Την ίδια ώρα, στην παραδοχή ότι οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί από την αρχή του εορτασμού του Ραμαζανιού, στα μέσα Οκτωβρίου, προχώρησε αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών. «Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ο αριθμός των επιθέσεων έχει αυξηθεί» τόνισε.
Αποζημιώσεις για τα θύματα
Αποζημιώσεις ύψους 2 εκατ. δολαρίων σε κατοίκους της πόλης Νατζάφ, οι οποίοι έχασαν συγγενείς τους ή τα αγαθά τους καταστράφηκαν κατά τις επιχειρήσεις των Αμερικανών πεζοναυτών τον περασμένο Αύγουστο, χορήγησαν οι αμερικανικές δυνάμεις.
«Οι αποζημιώσεις δόθηκαν προκειμένου να εκφράσουμε τη λύπη μας προς τους τραυματίες και προς εκείνους που έχασαν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια των μαχών» τονίζεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποζημιώσεις έχουν λάβει μέχρι τώρα 2.660 άτομα.
Απελευθέρωση ομήρου
Την Τρίτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι ένας Ιορδανός που κρατείτο όμηρος στο Ιράκ για 13 ημέρες απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του και το βράδυ αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα του.
Σύμφωνα με συγγενείς του άνδρα, οι απαγωγείς απειλούσαν να τον εκτελέσουν εάν δεν εισέπρατταν λύτρα 150.000 δολαρίων. Ο 44χρονος Ζίαντ Ριφάϊ, πατέρας 6 παιδιών, είχε μεταβεί στις αρχές Οκτωβρίου στο Ιράκ για άγνωστους λόγους.
Νέες επιθέσεις στη Μπακούμπα
Ακόμη ένας Ιρακινός αστυνομικός έχασε τη ζωή του, κι άλλοι επτά τραυματίστηκαν στη Μπακούμπα όταν εξερράγησαν δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου.
Η πρώτη βόμβα εξερράγη κοντά σε περίπολο της αστυνομίας έξω από σχολικό κτίριο, ενώ η δεύτερη είχε στόχο μία περίπολο που κινείτο μεταξύ του ίδιου σχολείου και του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.