Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Στον «αέρα» τα κονδύλια για την κατασκευή ΧΥΤΑ στη Βόρεια Ελλάδα

Στον «αέρα» τα κονδύλια για την κατασκευή ΧΥΤΑ στη Βόρεια Ελλάδα

Ορατός φαντάζει ο κίνδυνος να χαθούν τα εξασφαλισμένα κονδύλια από το Ταμείο Συνοχής για τη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Αμεσο κίνδυνο να χαθούν οι πιστώσεις διατρέχει η Θεσσαλονίκη. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων.

43

Ορατός φαντάζει ο κίνδυνος να χαθούν τα εξασφαλισμένα κονδύλια από το Ταμείο Συνοχής για τη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

Αμεσο κίνδυνο να χαθούν οι πιστώσεις διατρέχει η Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, καταλυτική ημερομηνία για την εξέλιξη του θέματος είναι η 13η Oκτωβρίου, οπότε θα εξεταστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που κατέθεσαν δήμοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, που αντιδρούν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη θέση Μαυρορράχη 2.

Oι δήμαρχοι Λαγκαδά και Ασσήρου, που μαζί με τη μητρόπολη Λαγκαδά έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να μπλοκάρουν το έργο, υποστηρίζουν ότι θα επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά η περιοχή.

Στα όρια του δήμου Λαγκαδά, πάντως, λειτουργούν τρεις ανεξέλεγκτες χωματερές, οι οποίες ήταν και η αιτία να ξεσπάσουν τέσσερις πυρκαγιές τους τελευταίους μήνες.

Έλεγχοι από την ΕΕ

Νέα υψηλά πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν στην Ελλάδα λόγω των παράνομων χωματερών κοντά στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και σε περιοχές της Ηλείας, καθώς κλιμάκιο ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να κάνει ελέγχους στις περιοχές αυτές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς τα απορρίμματα απορρίπτονται και καίγονται στις ακτές της λιμνοθάλασσας, στην περιοχή της Κλείσοβας, με αποτέλεσμα η μόλυνση να έχει πάρει σοβαρότατες διαστάσεις.

Ωστόσο, σοβαρές αντιδράσεις προβάλουν οι κάτοικοι της περιοχής Αγιος Θωμάς Αιτωλοακαρνανίας, όπου έχει χωροθετηθεί να γίνει Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων(ΧΥΤΑ).

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γ. Πρεβεζάνος προειδοποιεί ότι εάν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ κινδυνεύουν να χαθούν τα εξασφαλισμένα τώρα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies