Πέμπτη αλλά εντυπωσιακή η Ιωαννίδη στα 75κ. της άρσης βαρών
Παρά την εντυπωσιακή της εμφάνιση, η Χριστίνα Ιωαννίδη κατέλαβε την πέμπτη θέση στην κατηγορία 75κ. του Ολυμπιακού τουρνουά άρσης βαρών. Η 22χρονη πρωταθλήτριά μας συνέτριψε τα πανελλήνια ρεκόρ με 112,5 κιλά στο αρασέ, 142,5 στο ζετέ και 255 στο σύνολο.
Παρά την εντυπωσιακή της εμφάνιση, η Χριστίνα Ιωαννίδη κατέλαβε την πέμπτη θέση στην κατηγορία 75κ. του Ολυμπιακού τουρνουά άρσης βαρών. Η 22χρονη πρωταθλήτριά μας συνέτριψε τα πανελλήνια ρεκόρ με 112,5 κιλά στο αρασέ, 142,5 στο ζετέ και 255 στο σύνολο (παλιά δικά της με 110-135,5-245 από τις 10.12.2003), όμως οι αθλήτριες που πήραν τα μετάλλια πέτυχαν εκπληκτικές επιδόσεις.
Συγκεκριμένα στο αρασέ πριν ξεκινήσει ο αγώνας το παγκόσμιο κατείχε η Τατιάνα Χρόμοβα από το Καζακστάν με 120κ. όμως είδε τρεις αθλήτριες να της το παίρνουν, διαδοχικά.
Πρώτη η Ρωσίδα Βαλεντίνα Πόποβα σήκωσε 120,5κ., ακολούθησε η Ταϊλανδή Παβίνα Τόνγκσουκ με 122,5 και στο τέλος η εκπληκτική 19χρονη Ρωσίδα Νατάλια Ζαμπολότναϊα έκανε 125 κιλά καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών-νεανίδων και φυσικά το Ολυμπιακό.
Έτσι η Ταϊλάνδη πανηγύρισε την κατάκτηση ακόμη ενός χρυσού μεταλλίου, καθώς η Παβίνα Τόνγκσουκ στέφθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης στη Νίκαια.
Η Τόνγκσουκ σήκωσε 272,5κ. (122,5 αρασέ – 150 ζετέ) νικώντας στη διαφορά σωματικού βάρους τη Ρωσίδα Νατάλια Ζαμπολότναϊα που είχε επίσης 272,5κ. (125 αρασέ, παγκόσμιο ρεκόρ – 147,5 ζετέ). Τρίτη αναδείχθηκε η Βαλεντίνα Ποπόβα (Ρωσία) με 265κ. (120,5 – 145).
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Στο πρόσωπο του Αζεντίν Ουναΐ βλέπει ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον αντικαταστάτη του σπουδαίου Μπερνάρντο Σίλβα στη Μάντσεστερ Σίτι, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο Μαρόκο.
Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του επί του ΖΑΟΝ και στον τρίτον τελικό και επικρατώντας με 3-0 σετ κατέκτησε το 27ο πρωτάθλημα στη Volley League Γυναικών.
Ο φίλαθλος της ΑΕΚ που έγινε viral για τον έντονο πανηγυρισμό του στο ματς με τον ΠΑΟΚ μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή.