Κυκλοφοριακό κομφούζιο τη νύχτα στους δρόμους της Αθήνας
Το αδιαχώρητο από οχήματα παρατηρείται τα τελευταία βράδια στους δρόμους του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας. Ορισμένοι δρόμοι γεμίζουν με 100% περισσότερα οχήματα από ότι αντέχουν και οι εγκλωβισμένοι οδηγοί καλούν σε βοήθεια την αστυνομία.
Οι ημέρες, τελικά, είναι μάλλον καλύτερες από τις νύχτες στους δρόμους της Αθήνας, καθώς τα τελευταία βράδια παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδιαίτερα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, την Παρασκευή, σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ορισμένοι δρόμοι του κέντρου της πόλης γεμίζουν με 100% περισσότερα οχήματα από ό,τι έχουν σχεδιαστεί. Μεταξύ αυτών, οι οδοί Καραγιώργη Σερβίας, Μητροπόλεως, Αθηνάς, Ερμού.
Οι αξιωματικοί της Τροχαίας σημειώνουν ότι μετά τα μεσάνυχτα τα προηγούμενα βράδια πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους επί μισή ώρα έως 40 λεπτά, στην Καραγιώργη Σερβίας και στην πλατεία Μητροπόλεως, με αποτέλεσμα ορισμένοι να καλέσουν σε βοήθεια την αστυνομία από τα κινητά τους τηλέφωνα!
Όπως αναφέρουν οι συγκοινωνιολόγοι, η μέση ωριαία ταχύτητα των οχημάτων που κινούνται στους στενούς δρόμους του κέντρου -που, όμως, είναι οι μοναδικοί που οδηγούν από την Πλ.Συντάγματος στο Θησείο, στου Ψυρρή και στην Πλάκα- είναι περίπου 10 χλμ/ώρα.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.