Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Η Πολωνία επόμενος αντίπαλος της εθνικής βόλεϊ των ανδρών

Η Πολωνία επόμενος αντίπαλος της εθνικής βόλεϊ των ανδρών

Την ομάδα της Πολωνίας αντιμετωπίζει την Τρίτη η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών, στο δεύτερο αγώνα της στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας. Η βαθμολογία.

43

Την ομάδα της Πολωνίας αντιμετωπίζει την Τρίτη η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών, στο δεύτερο αγώνα της στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε άριστο ξεκίνημα την Κυριακή, αφού υπέταξε 3-0 το αντίστοιχο της Τυνησίας και φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει καλή πορεία στη διοργάνωση.

Η προϊστορία είναι υπέρ των Πολωνών, οι οποίοι σε 27 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί από το 1980 έχουν επικρατήσει σε 16. Στο τελευταίο παιχνίδι που έγινε στη Λειψία πέρσι τον Σεπτέμβριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οι Πολωνοί είχαν κερδίσει 3-0.

Στο αυριανό παιχνίδι, πάντως, οι Έλληνες διεθνείς θα έχουν και την συμπαράσταση του κόσμου, που αναμένεται να γεμίσει το ΣΕΦ μετά την ενθαρρυντική εμφάνιση στην πρεμιέρα κατά της Τυνησίας. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 7:30 το απόγευμα.

Η αυριανή 2η ημέρα περιλαμβάνει τρία πολύ δυνατά παιχνίδια. Για τον Α Όμιλο η Σερβία, μετά το «στραπάτσο» της πρεμιέρας από την Πολωνία με 3-0, θα προσπαθήσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος κόντρα στην Γαλλία, που κι αυτή υπέστη βαριά ήττα στον πρώτο αγώνα (3-0 από την Αργεντινή).

Στον Β Όμιλο όλα είναι ανοικτά στις αναμετρήσεις Ιταλίας-Βραζιλίας, που προέρχονται από νίκες (3-1 επί ΗΠΑ και Αυστραλίας αντίστοιχα) και ΗΠΑ-Ολλανδίας. Η ομάδα των ΗΠΑ ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την ιταλική με 3-1, ενώ οι Ολλανδοί κέρδισαν 3-2 τους Ρώσους ελπίζουν σε ανάκαμψη.

Οι Βραζιλιάνοι θεωρούνται ως το μεγάλο φαβορί, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν σαρώσει όλους τους τίτλους (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2002, Παγκόσμιο Κύπελλο 2003, Παγκόσμιο League 2003 και 2004) αφήνοντας πίσω τους Ιταλούς (2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2003 και Παγκόσμιο League 2004).

Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων ήταν στον τελικό του League, που έγινε 18 Ιουλίου στη Ρώμη κι έληξε 3-1 υπέρ των Βραζιλιάνων. Έτσι τώρα οι Ιταλοί είναι διψασμένοι για εκδίκηση καθώς φιλοδοξούν να πάρουν και πάλι τα σκήπτρα.

Η 2η ημέρα περιλαμβάνει ακόμη τις συναντήσεις Αργεντινής-Τυνησίας και Ρωσίας-Αυστραλίας. Η ομάδα της Αργεντινής αναμένεται να έχει ευχάριστο πρωινό, ενώ το κλίμα στη ρωσική ομάδα δεν είναι και το καλύτερο μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ολλανδία αλλά και τις δηλώσεις του προπονητή, Γενάντι Σιπούλιν περί άλλαγών.

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας

09:00 Αργεντινή-Τυνησία (Α Όμιλος)
11.00 Σερβία-Γαλλία (Α Όμιλος)
14.00 Ρωσία-Αυστραλία (Β Όμιλος)
16.00 ΗΠΑ-Ολλανδία (Β Όμιλος)
19.30 Ελλάδα-Πολωνία (Α Όμιλος)
21.30 Ιταλία-Βραζιλία (Β Όμιλος)

Η βαθμολογία μετά τους αγώνες της 1ης ημέρας

Α Όμιλος

Ελλάδα 3-0 2
Πολωνία 3-0 2
Αργεντινή 3-0 2
Γαλλία 0-3 1
Σερβία 0-3 1
Τυνησία 0-3 1

Β Όμιλος

Βραζιλία 3-1 2
Ιταλία 3-1 2
Ολλανδία 3-2 2
Ρωσία 2-3 1
ΗΠΑ 1-3 1
Αυστραλία 1-3 1

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies