Προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά από τα βεγγαλικά στη δεξίωση της Γ.Αγγελοπούλου
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το εάν προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο άλσος της Φιλοθέης από τα πυροτεχνήματα στη δεξίωση της Γ.Αγγελοπούλου.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για να διερευνηθεί εάν προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο άλσος της Φιλοθέης από τα πυροτεχνήματα που ρίφθηκαν στη δεξίωση που παρέθεσε το βράδυ του Σαββάτου η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου.
Στο γραφείο του κ. Παπαγγελόπουλου διαβιβάστηκαν τη Δευτέρα το πόρισμα της Πυροσβεστικής, αλλά και η μήνυση που υπέβαλε ο δήμαρχος Φιλοθέης Θ.Oικονομίδης. Κατόπιν αυτών, η υπόθεση ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σπύρο Μουζακίτη, με εντολή να διερευνήσει εάν για τη ρίψη των βεγγαλικών τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.
Ερωτηθείς σχετικώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος ανέφερε ότι με αίτηση που φέρει την υπογραφή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου είχε χορηγηθεί άδεια αγοράς, μεταφοράς και καύσης πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών στην οικία του ζεύγους Αγγελοπούλου.
Ο κ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε άλλη συναφή ερώτηση, παρατήρησε ότι «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ίσως δεν θα έπρεπε να έχει γίνει η ρίψη πυροτεχνημάτων».
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.