Στα ύψη εκτινάχθηκαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο ΟΠΕΚ κατέστησε σαφές ότι ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει για να εκτονωθεί η κρίση στην αγορά. Αποτέλεσμα ήταν να φθάσει στα 44,24 δολάρια το βαρέλι.
Στα ύψη εκτινάχθηκαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο ΟΠΕΚ κατέστησε σαφές ότι ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει για να εκτονωθεί η κρίση στην αγορά. Αποτέλεσμα ήταν να ξεπεράσει τα 44 δολάρια το βαρέλι.
Συγκεκριμένα, οι τιμές του μαύρου χρυσού αυξήθηκαν κατά 42 σεντς φθάνοντας στα 44,24 δολάρια το βαρέλι που αποτελεί τιμή ρεκόρ για τα τελευταία 21 χρόνια. Στην αγορά της Νέας Υόρκης «έκλεισε» στα 44,15 δολάρια.
Το Μπρεντ σημείωσε άνοδο κατά 21 σεντς στα 40,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ αργότερα «σκαρφάλωσε» έως και τα 40,67 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Οκτωβρίου 1990.
«Η τιμή του πετρελαίου είναι πολύ υψηλή, είναι τρελό. Δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσθετων προμηθειών στην αγορά» δήλωσε ο ινδονήσιος πρόεδρος του ΟΠΕΚ Πουρνόμο Γιουσγκιαντόρο.
«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θα επηρεάσουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων» σχολίασε ο Τακαχίκο Μουράι, γενικός διευθυντής των Ασφαλειών Νοζόμι.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας