Γκρίνια και κατήφεια στον ισπανικό Τύπο για τον αποκλεισμό της εθνικής από τους «8»
Με τον τίτλο «Μία από τα ίδια» η ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca δίνει το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από την επόμενη φάση του Euro. «Ολική αποτυχία» γράφει η Mundo Deportivo της Καταλονίας.
Με τον τίτλο «Μία από τα ίδια» η ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca δίνει το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από την επόμενη φάση του Euro. «Ολική αποτυχία» γράφει η Mundo Deportivo της Καταλονίας.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η Mundo Deportivo: «Στη χώρα έχει κυκλοφορήσει ήδη το εξής αστείο. Ο Θαπατέρο το είχε ξεκαθαρίσει: Πρέπει να γυρίσουν πίσω έως τις 30 Ιουνίου. Λοιπόν επέστρεψαν».
Η εφημερίδα αναφέρεται στη δέσμευση του πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο ότι οι Ισπανοί στρατιώτες που υπηρετούν στο Ιράκ θα επιστρέψουν στη χώρα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, κάνοντας τον αντίστοιχο παραλληλισμό…
Η ίδια εφημερίδα συνεχίζει: «Η πορεία της ομάδας στο Euro θύμιζε το Προ Πο: 1-Χ-2. Ορισμένοι χαρακτήρισαν φανταστική τη νίκη κόντρα στη Ρωσία, ο προπονητής χαρακτήρισε υποφερτή την ισοπαλία με την Ελλάδα και τελικά η μοναδική αποτυχία απέναντι στους οικοδεσπότες ήλθε στην πιο κρίσιμη στιγμή.»
Η αθλητική Marca, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ισπανίας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο: «Ας ηρεμήσουμε. Αυτή τη φορά η Ισπανία δεν αποκλείστηκε στα ημιτελικά.
» […] Θα ήταν εύκολο να καταλογίσουμε την ευθύνη στον προπονητή. Πράγματι το αξίζει. Όμως, είναι σαφές ότι δεν επιστρέψαμε από την Πορτογαλία μόνο εξαιτίας του. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο. Λείπει η σωστή νοοτροπία.»
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα El Mundo: «Τα ίδια για μια ακόμα φορά. Ο Νούνο Γκόμες έβαλε το γκολ και η ομάδα του Σάεθ εμφανίστηκε ανίκανη να αντιδράσει σε ένα παιχνίδι που ποτέ δεν πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει.»
Πανηγύρια στην Πορτογαλία
Όπως είναι φυσικό, το κλίμα στην Πορτογαλία είναι πανηγυρικό. «Μία ομάδα, μία χώρα, μία νίκη» είναι ο τίτλος της μεγάλης σε κυκλοφορία αθλητικής εφημερίδας A Bola.
Στην εφημερίδα υπάρχουν εκτενή ρεπορτάζ για τους πανηγυρισμούς σε όλη τη χώρα, δηλώσεις των πρωταγωνιστών και κριτική του αγώνα.
«Ήταν παιχνίδι για όλες τις αισθήσεις. Η Πορτογαλία έπρεπε να κερδίσει την Ισπανία και πέτυχε το σκοπό της. Ο Γκόμες ήλθε από τον πάγκο και πέτυχε το γκολ που έφερε και πάλι την ελπίδα.
» […] Η χαρά για εμάς ήταν η λύπη για τους άλλους. Προηγήθηκε ο ψυχολογικός πόλεμος για τον τελικό της Ιβηρικής, όμως όλα κύλησαν ομαλά και τώρα οι Πορτογάλοι είναι αυτοί που πανηγυρίζουν.»
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.