Ισλαμιστική οργάνωση απειλεί με αιματοκύλισμα τη Γαλλία – Ψυχραιμία συνιστά ο Ραφαρέν
Απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα εκτοξεύει κατά της Γαλλίας ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση ως αντίποινα για την απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντήλας στα κρατικά σχολεία. Ψυχραιμία συνιστά ο Ζαν Πιερ Ραφαρέν. Λίγα 24ωρα από την τραγωδία της Μαδρίτης...
Απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα εκτοξεύει κατά της Γαλλίας ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση ως αντίποινα για την απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντήλας στα κρατικά σχολεία. Ψυχραιμία συνιστά στους πολίτες ο Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, ενόσω η Εισαγγελία ανοίγει επείγουσα έρευνα λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία της Μαδρίτης.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης της Γαλλίας αναφέρει πως η οργάνωση απειλεί με επιθέσεις εντός της Γαλλίας και κατά στόχων γαλλικών συμφερόντων στο εξωτερικό. Η προειδοποίηση -που απευθύνεται στον ίδιο τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Πιερ Ραφαρέν- εστάλη μέσω φαξ στην εφημερίδα Le Parisien, όπως μετέδωσε ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe-1.
Ο διευθυντής της Parisien δήλωσε στο Reuters πως η ισλαμιστική οργάνωση προειδοποιεί ότι θα βυθίσει τη Γαλλία στον τρόμο, συνδέοντας την απειλή της με την πρόσφατη επικύρωση του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των εμφανών θρησκευτικών διακριτικών -συμπεριλαμβανομένης της μουσουλμανικής μαντήλας- στα κρατικά σχολεία της χώρας.
Την επιστολή υπογράφει οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Κομάντο Μόβσαρ Μπαράγιεφ» -αναφορά στον Τσετσένο κομάντο που οργάνωσε την κατάληψη θεάτρου της Μόσχας τον Οκτώβριο του 2002, πρωτοφανές θρίλερ που κατέληξε με το θάνατο 192 ατόμων. Ο Μ.Μπαράγιεφ έπεσε νεκρός κατά την έφοδο των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στο θέατρο.
Με απόφαση της Parizien η επιστολή δεν πρόκειται να δημοσιευθεί έως ότου εξακριβωθεί η αυθεντικότητα και η αξιοπιστία της. Στη Γαλλία επικρατεί αναστάτωση και ο πρωθυπουργός Ζαν Πιερ Ραφαρέν συνέστησε στους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία, τονίζοντας πως η γαλλική κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά την απειλή επίθεσης.
Επισημαίνεται ότι προ εβδομάδων η πρωτοεμβανιζόμενη οργάνωση AZF -που εντούτοις εκτιμάται πως δεν διασυνδέεται με δίκτυα εξτρεμιστών- είχε εκτοξεύσει απειλές για βομβιστικές επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας στην περίπτωση που δεν της καταβληθούν λύτρα ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.