Με κέρδη 1,48% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σημαντικά κέρδη σημείωσε και την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Σημαντικά κέρδη σημείωσε και την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,48% στις 2.482,35 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 255,3 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 2.445 – 2.483 μονάδων.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, με αφορμή τη διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 1,79% στις 2.948,04 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 2,08% στις 1.294,86 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 1,10% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 0,44%.
Όλοι σχεδόν οι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι Ασφάλειες (+5,68%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (-0,71%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (+2,73% στα 23,34 ευρώ), του ΟΤΕ (+1,96% στα 12,46 ευρώ) και της Alpha Bank (+3,85% στα 26,96 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 181 σημείωσαν άνοδο, 129 υποχώρησαν και 74 παρέμειναν αμετάβλητες
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας