Στο στόχαστρο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα ελληνικά ΜΜΕ – Βολές και για το υπουργείο Τύπου
Τα ελληνικά ΜΜΕ στο στόχαστρο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στο καθιερωμένο δελτίο ενημέρωσης για την Ελλάδα, τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης κατηγορούνται για έλλειψη αντικειμενικότητας, το δε υπουργείο Τύπου χαρακτηρίζεται «καθοδηγητής ραδιοτηλεοπτικών σταθμών».
71
Τα ελληνικά ΜΜΕ στο στόχαστρο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στο καθιερωμένο δελτίο ενημέρωσης για τη χώρα μας, τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης κατηγορούνται για έλλειψη αντικειμενικότητας, το δε υπουργείο Τύπου χαρακτηρίζεται «καθοδηγητής και ελεγκτής ραδιοτηλεοπτικών σταθμών».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει ότι, αν και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αποτελούν μεγάλο εργαλείο επιρροής, τα διέπει ωστόσο η επιθετικότητα, η ανευθυνότητα και ο εντυπωσιασμός. Στη σελίδα για τα ΜΜΕ γράφει μεταξύ άλλων: «Τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελούν ένα θεσμό επιρροής συνήθως επιθετικά ευαισθητοποιημένα και συχνά ανεύθυνα».
»Η αντικειμενικότητα τους, όπως τη γνωρίζουμε στο σύνολο τους στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Τα περισσότερα αποτελούν ιδιοκτησία επιχειρηματιών με τεράστια εμπορικά συμφέροντα και σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Αυτοί χρησιμοποιούν τις εφημερίδες τους, τα περιοδικά τους, τα ραδιόφωνα τους και τα κανάλια τους για την προώθηση των εμπορικών τους επιχειρήσεων καθώς και στην άσκηση πολιτικής επιρροής».
Στη συνέχεια καταπιάνεται με το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, το οποίο ιδρύθηκε το 1994 και σε αυτό υπάγονται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κρατική Τηλεόραση και το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, του οποίου το δελτίο διανέμεται σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Αναφέρεται ακόμη ότι για τις διεθνείς ειδήσεις τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, ιδιωτικά και κρατικά, χρησιμοποιούν ως πηγή το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ελάχιστες εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ανταποκριτές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.
ΜΠΕ
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χριστίνα Παππά: «Η γυναίκα που βοήθησα, μου έστειλε μήνυμα «θα πεθάνεις»
- Εγκαινιάστηκε ο νέος λιμένας Ιτέας
- Ανδρουλάκης: Η υπόθεση των υποκλοπών ενταφιάζεται για μια ακόμη φορά – Εκτακτη συνέντευξη Τύπου
- Υποκλοπές: Προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προαναγγέλλει ο Κεσσές – «Δυστοπία η απόφαση του Αρείου Πάγου»
- Ο Δουβίκας είναι δεύτερος σκόρερ στη Serie A, αλλά κρατάει χαμηλούς τόνους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442