Με πρώτο στόχο την οκτάδα αναχώρησε για τη Σουηδία η εθνική ομάδα μπάσκετ
Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, αλλά με λόγια μετρημένα ταξίδεψε το πρωί της Τετάρτης για τη Σουηδία η αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Οριοθετώντας τον πρώτο στόχο για το Ευρωμπάσκετ, ο Γιάννης ιωαννίδης το ξεκαθάρισε: «Θέλουμε να μπούμε στην οκτάδα».
Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, αλλά με λόγια μετρημένα ταξίδεψε το πρωί της Τετάρτης για τη Σουηδία η αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Οριοθετώντας τον πρώτο στόχο για το Ευρωμπάσκετ, ο Γιάννης ιωαννίδης το ξεκαθάρισε: «Θέλουμε να μπούμε στην οκτάδα».
Και μπορεί τόσο ο προπονητής της εθνικής όσο και οι παίκτες του να προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ωστόσο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η αισιοδοξία από τις καλές εμφανίσεις της ομάδας στα φιλικά που προηγήθηκαν δεν κρύβονταν. Στόχος όλων άλλωστε είναι να φέρουν το ελληνικό μπάσκετ και πάλι στην ευρωπαϊκή ελίτ, γυρίζοντας στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο. Γιατί όχι και το χρυσό; Το δικαίωμα στο όνειρο μοιάζει πιο ισχυρό από ποτέ.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πάντως δεν θέλει να φορτώσει από τώρα τους παίκτες του με άγχος: «Δουλέψαμε σκληρά και είμαστε καλά ενημερωμένοι για τους αντιπάλους μας. Τα παιδιά έχουν διάθεση και πρέπει να το δείξουμε στη πράξη. Είναι δέκα ομάδες το ίδιο δυνατές. Εμείς πηγαίνουμε με πρώτο στόχο να πάμε στην Στοκχόλμη. Όταν πάμε εκεί, θα συζητήσουμε για παρακάτω» τόνισε ο «ξανθός», εννοώντας ότι στόχος είναι η πρόκριση στην οκτάδα (στην πρωτεύουσα της Σουηδίας θα διεξαχθεί η φάση των οκτώ). «Το θέμα να ξέρουμε τι έχουμε και τι μπορούμε» κατέληξε ο Ιωαννίδης.
Με τον προπονητή του συμφώνησε και ο Μιχάλης Κακιούζης: «Οι στόχοι μας είναι γνωστοί. Πρώτα να προκριθούμε στην οκτάδα με τρεις νίκες και αν μετά όλα πάνε καλά θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά» τόνισε ο Έλληνας φόργουορντ της Σιένα».
Και προσέθεσε: «Όλες οι ομάδες είναι καλές, η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή. Στην υγεία μας είμαστε καλά, έχουμε δουλέψει. Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και ότι είναι θα βγει στο γήπεδο. Είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές».
Ένας άλλος πρώην παίκτης του της ΑΕΚ, ο Δήμος Ντικούδης, υποστήριξε: «Πάμε στη Σουηδία με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα εμπόδια εκείνα που μας είχαν στερήσει την οκτάδα στα δύο προηγούμενα Ευρωμπάσκετ. Θέλουμε να δείξουμε αυτό που μπορούμε».
Πιο αισιόδοξος φάνηκε ο Ευθύμης Ρεντζιάς. «Όλα θα πάνε καλά» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Έχουμε πολύ καλή ομάδα, όμως όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές. Χρειάζεται και τύχη για να τα καταφέρεις. Δεν θέλω να μιλήσω για μετάλλιο. Το πιο σημαντικό ματς είναι το πρώτο. Αν τα καταφέρουμε εκεί, έχουμε μέλλον…».
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Ο Εργκίν Αταμάν τόνισε ότι η αναμέτρηση με τη Μονακό θα έχει χαρακτήρα «τελικού» για τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των play in, ενώ μίλησε και για την πορεία του Ολυμπιακού στη regular season.
Η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αντιδράει στους ορισμούς από την ΚΕΔ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.