Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 13o
Ασκοπο και επικίνδυνο το παιχνίδι των παραβιάσεων, επισημαίνει ο Γ.Παπανδρέου

Ασκοπο και επικίνδυνο το παιχνίδι των παραβιάσεων, επισημαίνει ο Γ.Παπανδρέου

«Το παιχνίδι των παραβιάσεων στο Αιγαίο είναι άσκοπο και επικίνδυνο και δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων» διεμήνυσε στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή «Έβδομη μέρα» της ΝΕΤ.

71

«Το παιχνίδι των παραβιάσεων στο Αιγαίο είναι άσκοπο και επικίνδυνο και δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων» διεμήνυσε στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή «Έβδομη μέρα» της ΝΕΤ.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία και λόγω λανθασμένων χειρισμών να χαθούν ζωές, δημιουργώντας μεγαλύτερες εντάσεις, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και μεταξύ των δύο χωρών. «Περισσότερο φοβάμαι ένα ατύχημα παρά μια σκόπιμη πολεμική σύρραξη» είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί οι στρατηγοί να αυξήσουν την ένταση, αλλά θεωρώ μικρή πιθανότητα το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει στις ειλικρινείς διαθέσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας για άλλη σχέση με την Ελλάδα» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν σενάρια και για την περίπτωση αυτή, καθώς έχει συσταθεί η λεγόμενη ομάδα διαχείρισης κρίσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας είναι συνδεδεμένη με τη διασφάλιση ορισμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, καθώς, όπως είπε, το 2004 η Αγκυρα θα κριθεί και θα αξιολογηθεί και για τις σχέσεις καλής γειτονίας με τις χώρες-μέλη της ΕΕ, δηλαδή και την Ελλάδα.

«Η διαφορά των σχέσεών μας με την Τουρκία τώρα σε σχέση με πριν από 15 χρόνια είναι ότι σήμερα έχουμε τακτική επικοινωνία, η οποία εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «για τη σωστή διευθέτηση των FIR Αθήνας και Κωνσταντινούπολης πρέπει να υπάρχουν σχέδια πτήσεων, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα».

«Εάν υπάρξει καλή πρόθεση από την Τουρκία, το πρόβλημα θα λυθεί, ενώ σε διαφορετική περίπτωση αυτή θα αξιολογηθεί από την ΕΕ» κατέληξε.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies