Λονδίνο: Ο διπλασιασμός της κατανάλωσης φυτικών ινών σχεδόν απομακρύνει το ενδεχόμενο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.
Λονδίνο: Ο διπλασιασμός της κατανάλωσης φυτικών ινών σχεδόν απομακρύνει το ενδεχόμενο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, που χρηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φυτικών ινών διαπιστώθηκε ότι είχαν τα χαμηλότερα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες παρακολούθησαν περισσότερα από 500.000 άτομα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι τα οφέλη επέρχονταν σε όσους εξ αυτών έτρωγαν περίπου 35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα.
Το εν λόγω ποσοστό αντιστοιχεί σε επτά μερίδες φρούτων και λαχανικών καθώς και πέντε φετών μαύρου ψωμιού. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται σε περίσσεια στα δημητριακά, τα λαχανικά και τα φρούτα.
Όπως τονίζει ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας «η έρευνα καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι τα άτομα που διπλασιάζουν την προσλαμβανόμενη ημερήσια ποσότητα φυτικών ινών στο καθημερινό διαιτολόγιό τους, ελαττώνουν έως και 40% την πιθανότητα να εκδηλώσουν καρκίνο του παχέος εντέρου».