Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Αξονας» ΗΠΑ – Ιαπωνίας για τη στήριξη των αγορών

«Αξονας» ΗΠΑ – Ιαπωνίας για τη στήριξη των αγορών

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την επίθεση εναντίον του Ιράκ οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης κρίσης στις αγορές μετοχών και συναλλάγματος.

27

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την επίθεση εναντίον του Ιράκ οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία αποφάσισαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης χρηματιστηριακής κρίσης.

Όπως μεταδίδει η Ελληνική Υπηρεσία του BBC, h συμφωνία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ ενός πρώην υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας και του επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Aλαν Γκρίνσπαν.

«Υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ να αναλάβουν από κοινού δράση σε αγορές συναλλάγματος και άλλες, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κρίση» δήλωσε Ιάπωνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Από την πλευρά ο υπουργός Οικονομίας, Χέιζο Τακενάκα, αν και δεν αναφέρθηκε στη συμφωνία, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας και οι χρηματιστηριακές αρχές θα παρακολουθούν συνεχώς κάθε εξέλιξη στο Ιράκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο