Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για την πάταξη της κερδοσκοπίας
Η εντατικοποίηση των ελέγχων της αγοράς για να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας και ο έλεγχος της επάρκειας πετρελαίου αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, την Τρίτη, σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
27
Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα του Ιράκ και τα μέτρα αποτροπής των αρνητικών επιπτώσεων του επερχόμενοθυ πολέμου στην ελληνική οικονομία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων της αγοράς για να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας, ο έλεγχος της επάρκειας πετρελαίου, μέτρα για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης, η στενή παρακολούθηση των αγορών και η ένταση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και άλλους πιθανούς στόχους.
Η ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ο κ. Πρωτόπαπας, έχει γερά θεμέλια, αλλά βέβαια κανείς δεν είναι άτρωτος σε διεθνείς οικονομικές εξελίξεις εξαιτίας της κρίσης στο Ιράκ. «Γι αυτό», συνέχισε, «λαμβάνουμε μέτρα και προβαίνουμε σε αναγκαίες κινήσεις, ο υψηλός όμως βαθμός ανάπτυξης εγγυάται ότι θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα».
Οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.κ. Χριστοδουλάκης και Τσοχατζόπουλος είχαν επίσης σύσκεψη για τα φαινόμενα των ανατιμήσεων και των επιπτώσεων του πολέμου στον τουρισμό, κατά την οποία αποφασίστηκε επίσης η έναρξη διαφημιστικής καμπάνιας για την προβολή του ελληνικού τουρισμού αμέσως μετά τη λήξη των εχθροπραξιών.
Ακόμη εξετάστηκαν οι προϋποθέσεις για την επιτάχυνση των κονδυλίων του Γ ΚΠΣ. Ο στόχος που θέτει το οικονομικό επιτελεί είναι κάθε μήνα να εισπράττονται 400 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
Σε άλλη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης και Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου, καθώς και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Δημήτρης Μπατζελής, αποφασίστηκε ότι η εντατικοποίηση των ελέγχων από κοινά συνεργεία του ΣΔΟΕ και του ΥΠΑΝ θα επικεντρωθούν κυρίως στους τομείς της εστίασης των τροφίμων και των οπωροκηπευτικών όπου παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν έως και το Πάσχα.
Τελευταία ενημέρωση: 20:00
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΗΠΑ: Έπνιξαν στα δακρυγόνα διαδήλωση στο Τέξας ενάντια στην απέλαση 5χρονου από την ICE
- Αταμάν: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΠΑΟΚ – Αυτό είναι το κλειδί κόντρα στη Βιλερμπάν»
- Αλέξ Πρέτι: Τρομοκράτη με το στανιό, προσπαθεί να τον βγάλει ο Τραμπ – Το βίντεο που ανάρτησε
- Έχω παιδιά: Η οικογένεια Πολίτη είναι και πάλι εδώ
- Ο Ρουσόπουλος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 16ου συνεδρίου της ΝΔ που θα διεξαχθεί 15-17 Μαΐου
- Ο Μπαρτζώκας εμφανίστηκε σε βιντεοκλήση στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και έγινε viral (pic)
- ‘Εγκλημα, τέχνη και Sopranos: Το MoMI τιμάει τη σειρά που εγκαινίασε τη νέα «χρυσή εποχή» της τηλεόρασης
- Υπ. Παιδείας: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 29.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Επιστρέφουν δύο από τους τρεις τραυματίες – Τι είπε η ελληνίδα πρέσβειρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ekav-roumania-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442