Στην 5η θέση έμειναν Ξάνθου και Πιλάτου στο μήκος του Παγκοσμίου κλειστού στίβου
Μακριά από τον καλό τους εαυτό έμειναν οι Ν.Ξάνθου και Στ.Πιλάτου. Οι δύο Ελληνίδες μοιράστηκαν την 5η θέση στο τελικό του μήκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου με 6.47μ., ολοκληρώνοντας έτσι τις μέτριες εμφανίσεις των εκπροσώπων μας στη διοργάνωση.
Με την 5η θέση της Νίκης Ξάνθου και την 6η της Στέλλας Πιλάτου στον τελικό του μήκους, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο 9ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ.
Και οι δύο Ελληνίδες πέτυχαν την ίδια επίδοση (6,47μ.). Νικήτρια η Ρωσίδα Τατιάνα Κότοβα με 6,84μ., καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, δεύτερη η Ουκρανή Ινέσα Κράβετς με 6,72μ. και τρίτη η Βραζιλιάνα Μάουρεν Μάγκι με 6,70μ., επίδοση που είναι ρεκόρ Νότιας Αμερικής.
Πιλάτου και Ξάνθου ήταν σαφώς στενοχωρημένες μετά από τον αγώνα τους, αφού έμειναν μακριά από τις εφετινές τους επιδόσεις (6,80μ. και 6,72μ., αντίστοιχα), τις οποίες, αν είχαν πετύχει, θα μπορούσαν να είναι στο βάθρο.
«Ήμουν καλά, αλλά δεν μου βγήκε ο αγώνας. Λυπάμαι, γιατί ήθελα κάτι παραπάνω» δήλωσε η Πιλάτου, η οποία είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 6,42μ. και τέσσερα άκυρα.
Λίγα λόγια και από την Ξάνθου, η οποία δεν είχε διάθεση για δηλώσεις: «Λυπάμαι, αλλά δεν μου βγήκε ο αγώνας. Προσπάθησα, αλλά έτσι είναι ο στίβος».
Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Οδυσσέας Παπατώλης, δήλωσε: «Ήταν μια μέτρια εμφάνιση. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και πιστεύω ότι το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Παρίσι η εικόνα του ελληνικού στίβου θα είναι διαφορετική».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, τόνισε: «Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με την έλλειψη των εγκαταστάσεων, κάναμε μια προσπάθεια και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και πιστεύω ότι στο μέλλον θα πάμε πολύ καλύτερα».
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.