Ταχύτερη ανάπτυξη και επίσπευση διαρθρωτικών αλλαγών στόχος του υπουργείου Οικονομίας
Την ανάγκη να συνεχίσει να αναπτύσσεται η Ελλάδα με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της Λισαβόνας υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό την Πέμπτη.
Την ανάγκη να συνεχίσει να αναπτύσσεται η Ελλάδα με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της Λισαβόνας υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, την Πέμπτη.
Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στις προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται ταχύτερη ανάπτυξη και επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών.
Ερωτηθείς σχετικά επανέλαβε, δε, ότι η πραγματική σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με το μέσο όρο των χωρών – μελών της ΕΕ θα επιτευχθεί το 2015, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς 2% έως 2,5% υψηλότερους από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.