Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα – Πτώση 1,95% στο Τόκιο
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με «οδηγό» τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου «σκαρφαλώνουν» στο υψηλότερο επίπεδο των 19 τελευταίων μηνών.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με «οδηγό» τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου «σκαρφαλώνουν» στο υψηλότερο επίπεδο των 19 τελευταίων μηνών.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 1,07% στις 2.413,27 μονάδες και είναι μόλις 1,6% υψηλότερα από το χαμηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων ετών στο οποίο έκλεισε την περασμένη Πέμπτη.
Η τιμή του αμερικανικού αργού ανήλθε στα 30,30 δολάρια και η τιμή του μπρεντ πλησίασε τα 29 δολάρια, έπειτα από την είδηση ότι το Ιράκ δεν θα αποδεχθεί νέους κανόνες από τον ΟΗΕ για τον έλεγχο του οπλοστασίου του, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο επίθεσης των ΗΠΑ κατά της Βαγδάτης.
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, όπως των BP (+3,9% στις 454 πένες) και Shell Transport & Trading (+35 στις 394,5 πένες).
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,57% στις 3.882,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,40% στις 2.902,33 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,69% στις 3.044,51 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.481,08 μονάδες, με απώλειες 1,95%.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,