Στο 3,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Στο 1,9% στους «12»
O πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο 3,8% και συγκαταλέγεται στους τέσσερις υψηλότερους της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Σε επίπεδο ευρωζώνης, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,9% τον Ιούλιο σε 2,1% τον Αύγουστο
O πληθωρισμός στην Ελλάδα αυξήθηκε από 3,6% τον Ιούλιο σε 3,8% τον Αύγουστο και συγκαταλέγεται στους τέσσερις υψηλότερους μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Τον Αύγουστο ο υψηλότερος πληθωρισμός στους «15» σημειώθηκε στην Ιρλανδία (4,5,%) και ακολουθούν η Πορτογαλία (3,9%) και η Ελλάδα με την Ολλανδία (από 3,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία (από 1%) και στο Βέλγιο (1,3%).
Σε επίπεδο ευρωζώνης, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,9% τον Ιούλιο σε 2,1% τον Αύγουστο. Πριν από ένα χρόνο ήταν 2,4%. Για τους «15», ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,8% τον Ιούλιο σε 1,9% τον Αύγουστο. Πέρυσι ήταν 2,4%.
Σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε δέκα κράτη μέλη, μειώθηκε στη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία και παρέμεινε αμετάβλητος στη Γερμανία και την Ολλανδία.
Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2001, αυξήσεις του πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ισπανία (από 2,1% σε 3,7%), την Ιταλία (από 2% σε 2,6%) και την Ιρλανδία (από 3,7% σε 4,5%), ενώ οι σημαντικότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Γερμανία (από 2,6% σε 1%), στο Βέλγιο (από 2,5% σε 1,3%) και στη Σουηδία (από 3% σε 1,7%).
Τα πιο χαμηλά μέσα ποσοστά πληθωρισμού για τους 12 μήνες σημειώθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία (1,2%), τη Γερμανία (1,5%) και το Λουξεμβούργο (1,7%). Τα μεγαλύτερα μέσα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (4,5%), την Ολλανδία (4,4%) και την Ελλάδα (3,8%).
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,