Με ομιλία του πρωθυπουργού και συλλαλητήρια τα εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ την Παρασκευή
Συνοδεία υπουργών έφτασε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, για τα εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ. Το απόγευμα ο Κ.Σημίτης θα απευθύνει εφ όλης της ύλης ομιλία. Συλλαλητήρια έχουν προγραμματίσει αγρότες, εργαζόμενοι και μέλη κοινωνικών φορέων.
53
Συνοδεία μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, προκειμένου να εγκαινιάσει την 67η ΔΕΘ. Το απόγευμα ο Κώστας Σημίτης θα απευθύνει εφ όλης της ύλης ομιλία, ενώ αγρότες και μέλη κινημάτων κατά της παγκοσμιοποίησης θα πραγματοποιούν συλλαλητήρια. Κινητοποιήσεις έχουν αναγγείλλει για το Σάββατο η ΑΔΕΔΥ και σωματεία εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 14:20 και έγινε δεκτός από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Γιώργο Πασχαλίδη, τον νομάρχη Γιώργο Παπαδόπουλο και άλλους φορείς.
Σε σύντομη ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την οικονομική ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης και της χώρας.
«Έχουμε σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Θα συζητήσω με τους αρμόδιους φορείς για όλα τα μεγάλα έργα της πόλης. Πιστεύω ότι τον χρόνο που πέρασε κάναμε καλή δουλειά.
» Στο κοντινό μέλλον, η Θεσσαλονίκη θα έχει σύγχρονες υποδομές και θα μπορεί να παίξει το ρόλο που της αρμόζει ως συμπρωτεύουσα και κέντρο των Βαλκανίων. Είναι πάντοτε στις προτεραιότητες μας και τώρα καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο εν όψει δύο γεγονότων: Την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και την υποψηφιότητα για την EXPO 2008» κατέληξε.
Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της 67ης ΔΕΘ στο συνεδιακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», και μία ώρα αργότερα ο Κ.Σημίτης θα απευθύνει την μοναδική -για πρώτη φορά φέτος- ομιλία, στην οποία αναμένεται να αναφερθεί στις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία της οικονομίας, το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων, τα εθνικά θέματα, τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, την ΕΕ, καθώς και στα έργα για τη Β.Ελλάδα.
Μνεία για τα αιτήματά τους (αποζημιώσεις, τιμή βαμβακιού) αναμένουν από τον πρωθυπουργό οι αγρότες, οι οποίοι στις 17:00 θα συγκεντρωθούν στο Λευκό Πύργο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών, από τη στάση του Κ.Σημίτη θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή μη των κινητοποίσεων, που έχουν αρχίσει εδώ και ημέρες.
Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου έχει προγραμματίσει για τις 18:00 η Πρωτοβουλία σωματείων συνδικαλιστικών κινήσεων και φοιτητικών σχημάτων, που πρόσκειται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Στις 19:00 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΧΑΝΘ για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας τους, ζητώντας παράλληλα ξεκαθάρισμα του μετοχικού κεφαλαίου.
Την ίδια ώρα, αντιπολεμική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στην Καμάρα η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Πρόθεση της Επιτροπής είναι να κατευθυνθεί προς το Γ΄Σώμα Στρατού, όπου στις 21:00 θα δοθεί η επίσημη δεξίωση για τα εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ, προκειμένου να παραδώσει υπόμνημα με τα αιτήματά της στον πρωθυπουργό.
Το πρωί του Σαββάτου ο Κ.Σημίτης θα επισκεφθεί το νέο κτήριο του Διοικητικού Εφετείου και το διυλιστήριο νερού στη Σίνδο, και στις 14:30 θα γευματίσει με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Από τις 19:00 έως τις 21:00 ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε δύο τραπέζια εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης.
Την ίδια ώρα θα βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, των σωματείων εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Softex, καθώς και των Πρωτοβουλιών Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και Γένοβα 2001, που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 18:00.
Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στο δείπνο που θα παραθέσουν οι διοικήσεις των δύο εταιριών της ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
Στο πρόγραμμα του κ. Σημίτη περιλαμβάνονται, ακόμα, επισκέψεις το πρωί της Κυριακής στα περίπτερα της Έκθεσης, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Γαλλίας -που είναι η τιμώμενη χώρα στην 67η ΔΕΘ- καθώς και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 13:00.
Τελευταία ενημέρωση: 14.30
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Γκέρντα Τάρο: Ο Ρόμπερτ Κάπα κι ένας έρωτας μέσα στον πόλεμο
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442