Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Κορυφαίος της χρονιάς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις 2001-2002 ο Ζιντάν

Κορυφαίος της χρονιάς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις 2001-2002 ο Ζιντάν

Έναν ακόμη τίτλο προσέθεσε στην πλούσια συλλογή του ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος σούπερ σταρ αναδείχτηκε από την UEFA καλύτερος ποδοσφαιριστής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της περιόδου 2001-2002.

31

Έναν ακόμη τίτλο προσέθεσε στην πλούσια συλλογή του ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος σούπερ σταρ αναδείχτηκε από την UEFA καλύτερος ποδοσφαιριστής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της περιόδου 2001-2002.

Ο «Ζιζού» που οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Champions League, πετυχαίνοντας μάλιστα το (εκπληκτικό) νικητήριο γκολ στον τελικό με τη Λεβερκούζεν (2-1) ήταν ο εκλεκτός της τεχνικής επιτροπής της UEFA. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου ήταν ο συμπαίκτης του Ζιντάν στη Ρεάλ, Ραούλ Γκονζάλεθ Μπλάνκο και ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πάντως, ο Ραούλ δεν έμεινε χωρίς τίτλο, αφού αναδείχθηκε καλύτερος επιθετικός, στη σχετική ψηφοφορία. Αντιστοίχως, ο Ολιβερ Καν βραβεύθηκε -για τέταρτη συνεχή χρονιά- ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας της περυσινής περιόδου, ο συμπαίκτης του στη Μπάγερν, Μίκαελ Μπάλακ αναδείχθηκε καλύτερος μέσος, ενώ κορυφαίος αμυντικός ψηφίστηκε ο Ρομπέρτο Κάρλος, άλλος ένας ποδοσφαιριστής της «βασίλισσας».

Βέβαια, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια «ομάδα-όνειρο» με προπονητή τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που αναδείχθηκε κορυφαίος. Επίσης, η UEFA τίμησε με ειδικό βραβείο τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, προπονητή της Νιούκαστλ, για την πολυετή προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

Τέλος, το «χρυσό παπούτσι» παραδόθηκε στον Μάριο Ζαρντέλ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ πέρσι στην Ευρώπη με 42 γκολ.

Αναλυτικά οι νικητές και οι υπόλοιποι υποψήφιοι:

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής: Ζινεντίν Ζιντάν – Ρεάλ Μαδρίτης (Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ – Μάντσεστερ Γ.,Ραούλ Γκονζάλεθ – Ρεάλ Μαδρίτης)

Καλύτερος τερματοφύλακας: Όλιβερ Καν (Μπάγερν) (Τζιανλουϊτζι Μπουφόν – Γιουβέντους, Γέρζι Ντούντεκ – Λίβερπουλ)

Καλύτερος αμυντικός: Ρομπέρτο Κάρλος (Ρεάλ Μαδρίτης) (Καφού – Ρόμα, Σάμι Χίπια – Λίβερπουλ)

Καλύτερος μέσος: Μίκαελ Μπάλακ – Λεβερκούζεν/Μπάγερν (Ρόι Κιν – Μάντσεστερ Γ., Πατρίκ Βιεϊρά – Αρσεναλ)

Καλύτερος επιθετικός: Ραούλ (Ρεάλ Μαδρίτης) (Νταβίντ Τρεζεγκέ – Γιουβέντους, Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ – Μάντσεστερ Γ.)

Καλύτερος προπονητής: Βιθέντε ντελ Μπόσκε – Ρεάλ Μαδρίτης (Σερ Αλεξ Φέργκιουσον – Μάντσεστερ Γ., Κλάους Τόπμελερ – Λεβερκούζεν)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
Cookies