Συναντήσεις Βενιζέλου για τη μουσική πειρατεία και τα πνευματικά δικαιώματα
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΜΙ International, τη Νάνα Μούσχουρη και τον επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών Ηχογραφημάτων είχε ο Ευ.Βενιζέλος, με θέμα την καταπολέμηση της μουσικής πειρατείας και της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΜΙ International Αλεν Λέβι, τη Νάνα Μούσχουρη και τον επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Παραγωγών Ηχογραφημάτων Μάκη Μάτσα είχε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού Ευ.Βενιζέλος, δύο ημέρες μετά την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή, το οποίο μεταξύ άλλων ρυθμίζει θέματα που άπτονται της πειρατείας της μουσικής και της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, η οποία επικεντρώθηκε στα δύο παραπάνω θέματα, ο Ευ.Βενιζέλος χαρακτήρισε τη μουσική πειρατεία πρόβλημα οικονομικό, νομικό και καλλιτεχνικό, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, «προκειμένου να υπάρχει και κίνητρο για την παραγωγή νέων σημαντικών μουσικών έργων».
«Προσαρμοζόμαστε στην τελευταία κοινοτική οδηγία για την Κοινωνία της Πληροφορίας και εξετάζουμε εάν έχουμε το περιθώριο να προσθέσουμε και άλλες εφαρμόσιμες στην πράξη διατάξεις, οι οποίες να ανακόπτουν αυτό το εκτεταμένο φαινόμενο της πειρατείας. Χρειαζόμαστε όμως τη βοήθεια και του κοινού, χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των συντελεστών της αγοράς και βέβαια τη βοήθεια της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος για την εφαρμογή αυτών των διατάξεων» τόνισε ο υπουργός.
Το ταχίνι είναι μοναδικό κυρίως χάρη στην απλότητά του - και μέσα σε 30 λεπτά από την κατανάλωσή του, ο οργανισμός απορροφά τα θρεπτικά συστατικά του και εξασφαλίζει έτσι διαθέσιμη ενέργεια χωρίς να ταλαιπωρεί το πεπτικό σύστημα.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας