Η όπερα «Ηρακλής» του Χέντελ στις 11-12 Αυγούστου στο Ηρώδειο
Ένα από τα σημαντικότερα έργα του λυρικού θεάτρου, την όπερα του Χέντελ Ηρακλής, που βασίζεται στην τραγωδία του Σοφοκλή «Τραχίνιες», παρουσιάζει στις 11 και 12 Αυγούστου στο Ηρώδειο ο μαέστρος Ντέιβιντ Στερν, με τη στήριξη του Φεστιβάλ Αθηνών.
43
Ένα από τα σημαντικότερα έργα του λυρικού θεάτρου, την όπερα του Χέντελ Ηρακλής παρουσιάζει στις 11 και 12 Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ο μαέστρος Ντέιβιντ Στερν, με τη στήριξη του Φεστιβάλ Αθηνών.
Το έργο βασίζεται στην τραγωδία του Σοφοκλή «Τραχίνιες» και, μέσα από τη μεταφορά αυτή, ο σκηνοθέτης της παράστασης Μάικλ Σισκ, παρουσιάζει με έναν σύγχρονο τρόπο τον «πόλεμο» ανάμεσα στα δύο φύλα.
Τα κομμάτια της όπερας θα αποδώσει η ορχήστρα Fuoco e cenere, ενώ τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει η, δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ, Θεώνη – Ντένη Βαχλιώτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442