Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων η Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων της Βρετανίας
Να επανεξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα ζητά από τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου η Ένωση Συντηρητών Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων της Βρετανίας, τονίζοντας ότι το επίπεδο συντήρησής τους είναι κάτω του μετρίου.
Με τον τίτλο «το Βρετανικό Μουσείο δεν είναι σε θέση να κρατήσει τα Ελγίνεια Μάρμαρα», η εφημερίδα Sunday Telegraph δημοσιεύει την έκκληση της Ένωσης Συντηρητών Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων της Βρετανίας προς τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου να επανεξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα επίπεδα συντήρησης των αριστουργημάτων, που φιλοξενεί το Βρετανικό Μουσείο, είναι κάτω του μετρίου· σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται τα αντικείμενα από πάπυρο, ύφασμα και ξύλο.
«Η φήμη του Βρετανικού Μουσείου για άριστη συντήρηση των αρχαιοτήτων, πάνω στην οποία βασίζεται η παραμονή των ελληνικών Μαρμάρων στη Βρετανία, αμφισβητείται πλέον» γράφει η βρετανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει η Ελληνική Υπηρεσία του BBC, επικαλούμενη το σχετικό δημοσίευμα.
Η ανακοίνωση των Συντηρητών Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Βρετανικού Μουσείου να μειώσει το προσωπικό του, απολύοντας ακόμα και συντηρητές, προκειμένου να περιορίσει το έλλειμμα πέντε εκατομμυρίων στερλίνων, που παρουσιάζει.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.