Διακρίνεται μια δυστοκία συστημικών ΜΜΕ, που έθαβαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, να καλύψουν σήμερα τη δικαστική απόφαση και τα παράγωγά της. Γιατί άραγε;
Στο 3,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο – Στο 3,6% ο εναρμονισμένος
Στο 3,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, έναντι 3,4% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ), καθώς μειώθηκαν οι τιμές των καυσίμων και ενισχύθηκε το ευρώ.
Νέα υποχώρηση, αν και μικρότερη από την αναμενόμενη, σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, διαμορφωνόμενος στο 3,3% έναντι 3,4% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ).
Συγκριτικά με το Μάιο, ο πληθωρισμός υποχώρησε κατά 0,2%.
Μικρή αποκλιμάκωση σημείωσε επίσης ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος υποχώρησε στο 3,6% από 3,8% το Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι στην ευρωζώνη τον Ιούνιο ο πληθωρισμός «έκλεισε» στο 1,7%.
* Η αύξηση του γενικού δείκτη σε ετήσια βάση οφείλεται στην άνοδο των τιμών:
1) Κατά 7,3% της ομάδας Αλκοολούχα ποτά και καπνός λόγω κυρίως της αύξησης των τιμών των τσιγάρων.
2) Κατά 7,1% της ομάδας Ξενοδοχεία-καφέ-εστιατόρια λόγω κυρίως της αύξησης των τιμών του φαγητού εκτός οικίας, των εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων-καφενείων και των ξενοδοχείων.
3) Κατά 5,3% της ομάδας Υγεία λόγω κυρίως της αύξησης των τιμών των ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών και των νοσηλείων.
4) Κατά 3,6% της ομάδας Στέγαση λόγω κυρίως της αύξησης των τιμών των ενοικίων κατοικιών, των υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, του ηλεκτρικού ρεύματος και του υγραερίου.
5) Κατά 3,6% της ομάδας Εκπαίδευση λόγω κυρίως της αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, εκπαιδευτηρίων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων.
6) Κατά 3,4% της ομάδας Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες λόγω κυρίως της αύξησης των τιμών στα άνθη, τις αθλητικές και ελεύθερου χρόνου δραστηριότητες, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τα βιβλία και τις εφημερίδες-περιοδικά.
7) Κατά 4% της ομάδας Αλλα αγαθά και υπηρεσίες λόγω κυρίως της αύξησης των τιμών σε κουρεία-κομμωτήρια, είδη ατομικής φροντίδας και ασφάλιστρα αυτοκινήτων.
8) Κατά 1,8% της ομάδας Διαρκή αγαθά-είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες λόγω κυρίως της αύξησης των τιμών σε έπιπλα , είδη κλινοστρωμνής- λευκά είδη και οικιακές υπηρεσίες.
* Η υποχώρηση του πληθωρισμού σε μηνιαία βάση οφείλεται στη μείωση των τιμών στις ομάδες Μεταφορές (1%), Ξενοδοχεία-καφέ-εστιατόρια (0,3%) και Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά (0,3%).
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας