Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα – Πτώση 0,25% στο Τόκιο

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα – Πτώση 0,25% στο Τόκιο

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών, καθώς φημολογείται ότι αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Vivendi, Ζαν-Μαρί Μεσσιέ.

27

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών, καθώς φημολογείται ότι αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Vivendi, Ζαν-Μαρί Μεσσιέ.

Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,19% στις 3.066,61 μονάδες.

Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, ασφαλειών, υγείας, χημικών και των τραπεζών οδηγούνται χαμηλότερα, σε αντίθεση με τα «χαρτιά» των ΜΜΕ και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών που καταγράφουν κέρδη.

Οι μετοχές των Vivendi (+9,7% στα 24 ευρώ) και France Telecom (+19% στα 11,19 ευρώ) κάνουν ράλι, καθώς φημολογείται ότι αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης, Ζαν-Μαρί Μεσσιέ και ότι το Παρίσι εξετάζει την επανεθνικοποίηση της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Πάντως, οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί για τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών. «Θα υπάρξει μεταβλητότητα, αβεβαιότητα και δυσκολία στην αναζήτηση κατεύθυνσης» το επόμενο διάστημα, δηλώνει στο Reuters ο επικεφαλής στρατηγικής της CDC Ixis Asset Management, Ρολάν Λεσκιούρ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι αμετάβλητος στις 4.657 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,05% στις 3.900,09 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,30% στις 4.395,88 μονάδες.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,25% στις 10.595,44 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο