Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Τουλάχιστον 16 νεκροί και 45 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ισραήλ

Τουλάχιστον 16 νεκροί και 45 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ισραήλ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 45 τραυματίστηκαν την Τετάρτη στην πόλη Μεγκίτο, στο βόρειο Ισραήλ, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη δίπλα σε λεωφορείο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Ισλαμική Τζιχάντ.

25

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 45 τραυματίστηκαν την Τετάρτη στην πόλη Μεγκίτο, στο βόρειο Ισραήλ, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που περνούσε δίπλα του λεωφορείο της γραμμής. Νεκρός είναι και ο οδηγός του παγιδευμένου οχήματος.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Λιβάνου Αλ-Μανάρ, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Ισλαμική Τζιχάντ.

Tο ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και στο λεωφορείο ξέσπασε αμέσως πυρκαγιά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις εγκλωβισμένοι επιβάτες να πεθάνουν στις φλόγες.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές, τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση άλλων 12 κρίνεται πολύ σοβαρή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν πολλοί στρατιώτες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 07:30 (ώρα Ελλάδος) στο ισραηλινό έδαφος αλλά πολύ κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, στη Δυτική Όχθη. Στις 10 Απριλίου, σε ανάλογη επίθεση στον ίδιο τομέα, είχαν χάσει τη ζωή τους οκτώ επιβάτες και ο Παλαιστίνιος καμικάζι.

Η νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή για να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης και στην επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών.

Το ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να συνεδριάσει το πρωί της Τετάρτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για να εξετάσει την κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Αβί Πάζνερ κατηγόρησε πάντως την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Γιασέρ Αραφάτ ότι ενθαρρύνει τις τρομοκρατικές οργανώσεις να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους. «Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπίσουμε τους Ισραηλινούς κατοίκους» δήλωσε ο Πάζνερ.

Αλλος Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η χώρα του ελπίζει σε μία «σιωπηρή συμφωνία» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη συνάντηση Σαρόν – Μπους την ερχόμενη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο, ώστε ο Αραφάτ να τεθεί στο περιθώριο της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από ανώνυμη Παλαιστινιακή πηγή, ο Τζορτζ Τένετ είχε προειδοποιήσει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ότι θα βρεθεί μόνος σε περίπτωση νέων επιθέσεων. «Εάν οι επιθέσεις αυτοκτονίας συνεχιστούν, οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επέμβουν πλέον και ο Αριέλ Σαρόν θα έχει ελεύθερα τα χέρια του», είχε πει ο αρχηγός της CIA, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τελευταία ενημέρωση: 12:25 μ.μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies