Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στο τούνελ της Μάγχης λαμβάνει η Γαλλία

Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στο τούνελ της Μάγχης λαμβάνει η Γαλλία

Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στο τούνελ της Μάγχης προτίθεται να λάβει η Γαλλία προκειμένου να περιορίσει το κύμα λαθρομεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στην Αγγλία. Τη λήψη αποτελεσματικότερων μέτρων έχει ζητήσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

30

Στη λήψη αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στο τούνελ της Μάγχης προχωρά η Γαλλία προκειμένου να περιορίσει το κύμα λαθρομεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στην Αγγλία. Την άμεση λήψη μέτρων έχει ζητήσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αυξήσει τις περιπολίες, να εγκαταστήσει βελτιωμένο σύστημα παρακολούθησης με βιντεοκάμερες και να ολοκληρώσει την εγκατάσταση φράχτη γύρω από την είσοδο του τούνελ. Η εφαρμογή των μέτρων θα έχει ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Νοέμβριο.

Ωστόσο, οι εταιρείες μεταφορών εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης των μέτρων και υποστηρίζουν ότι κάθε μήνα χάνουν εκατομμύρια λίρες από τις καθυστερήσεις που τους δημιουργούν οι λαθρομετανάστες. Οι τελευταίοι πολύ συχνά κλείνουν το δρόμο ή πηδούν πάνω στα βαγόνια των τρένων, προκειμένου να φτάσουν στην Αγγλία.

Εκπρόσωπος των εταιρειών μεταφορών δήλωσε στο BBC ότι τους τελευταίους μήνες έχουν χαθεί λόγω καθυστερήσεων πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες. «Είναι απαράδεκτο να περιμένουμε μέχρι τον Νοέμβριο. Επιπλέον, οι περιπολίες διαρκούν μόλις 12 ώρες και οι λαθρομετανάστες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό» ανέφερε ο Γκράχαμ Σμιθ.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει ακόμα και τους Βρετανούς ευρωβουλευτές, οι οποίοι ζητούν από την Επιτροπή να επιβάλλει κυρώσεις στη Γαλλία για την έλλειψη επαρκών μέτρων. Ο Μαρκ Ουότς, ευρωβουλευτής των Εργατικών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα παρακολουθούμε στενά τους Γάλλους και θα επανέλθουμε αν δεν δούμε αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies