Το εμφιαλωμένο νερό στο μικροσκόπιο
Σολτ Λέικ Σίτι: Την πεποίθηση ότι το εμφιαλωμένο νερό δεν περιέχει μικροοργανισμούς αμφισβητούν Αμερικανοί επιστήμονες με έκθεση που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης Μικροβιολογίας.
Σολτ Λέικ Σίτι: Την πεποίθηση ότι το εμφιαλωμένο νερό δεν περιέχει μικροοργανισμούς αμφισβητούν Αμερικανοί επιστήμονες με έκθεση που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης Μικροβιολογίας.
Ο Δρ Φρεντ Ρόζενμπεργκ του Πανεπιστημίου Lutheran ανακοίνωσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία επιβεβαιώνεται η παρουσία μικροοργανισμών στα εμφιαλωμένα νερά, που είναι ικανοί να προσβάλλουν τον οργανισμό ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα μικρόβια αυτά είτε προϋπάρχουν στην πηγή είτε εισέρχονται στο μπουκάλι κατά τη διαδικασία της εμφιάλωσης.
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) παραδέχεται ότι δεν διενεργεί ελέγχους για την παρουσία του μικροβίου Pseudomonas aeruginosa που ευθύνεται για αρκετές ασθένειες και είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά. Το κόστος της διαδικασίας είναι απαγορευτικό, ωστόσο στον Καναδά και την Ευρώπη έχει πλέον καθιερωθεί ο έλεγχος για την παρουσία του εν λόγω μικροβίου.
Μιλώντας στο Reuters, ο Δρ Ρόζενμπεργκ επισήμανε ότι το καταναλωτικό κοινό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να μη μοιράζεται το νερό του με άλλα άτομα και να κλείνει καλά το μπουκάλι. Συστήνει δε να προτιμά τα γυάλινα μπουκάλια αντί των πλαστικών όπου μπορεί να επιβιώνει ο οργανισμός που προκαλεί τη χολέρα. Ασφαλές θεωρείται και το ανθρακούχο νερό, όπου ο συγκεκριμένος οργανισμός εξουδετερώνεται μέσα σε 24 ώρες.
health.in.gr
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)















































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442