Δευτέρα 13 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
«Ίδρωσε» για να κερδίσει η ΑΕΚ τη Νήαρ Ηστ με 85-81

«Ίδρωσε» για να κερδίσει η ΑΕΚ τη Νήαρ Ηστ με 85-81

Η εμπειρία μίλησε στο τέλος για τους παίκτες της ΑΕΚ που πήραν μία πολύ δύσκολη νίκη στο ΟΑΚΑ από τη Νήαρ Ηστ με 85-81, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Σοκ στη Νήαρ Ηστ, εκτός για 1-2 μήνες ο Ασημακόπουλος.

26

Η εμπειρία μίλησε στο τέλος για τους παίκτες της ΑΕΚ που πήραν μία πολύ δύσκολη νίκη στο ΟΑΚΑ από τη Νήαρ Ηστ με 85-81, στον ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.


Έτσι η ΑΕΚ εκμεταλλευτήκε με τον καλύτερο τρόπο την απώλεια του Παναθηναϊκού, ενώ η Νήαρ Ηστ έφτασε τόσο κοντά στη νίκη που θα της έδιωχνε το άγχος για τον υποβοβιβασμό, αλλά έμεινε μόνο στην ηθική ικανοποίηση.


Από το ξεκίνημα του ματς οι φιλοξενούμενοι έδειξαν οτι δεν πήγαν στο ΟΑΚΑ απλά για να παραταχθούν. Εκεμεταλλευόμενοι και την απίστευτη αστοχία των παικτών της «Ένωσης» από τα 6,25 κατάφεραν στο ημίχρονο να κρατήσουν το 45-45.


Στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου ο Κακιούζης δεν επιτρεπόταν πλέον να κάθεται στον πάγκο, η ομάδα του Σάκοτα έδειχνε να σοβαρεύεται ξεφεύγοντας με 60-55, 66-62 και 68-64 στη λήξη του.


Η Νήαρ Ηστ όμως με καλές επιλογές δεν το έβαλε κάτω και στην τέταρτη περίοδο ξέφυγε με 70-64 και 76-71. Στα τρία τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έκανε το ξέπσασμά της και με δύο τρίποντα των Ζήση και Χόλντεν όχι μόνο μείωσε αλλά πέρασε και μπροστά στο σκορ 79-76. Προβάδισμα που δεν έχασε έως το τέλος, καθώς οι παίκτες του Κορωναίου έχασαν την ψυχραιμία τους και μαζί όλες τις ευκαιρίες για καλάθι. Τελικό σκορ το 85-81, στο παιχνίδι των… βολών στα τελευταία δευτερόλεπτα.


ΑΕΚ: Χόλντεν 14, Ζήσης 15, Κακιούζης 17, Μπετς 13, Ντικούδης 10, Ταπούτος 8, Καρ 8, Χατζής, Κικίλιας, Παντελιάδης, Μπιλμπά


Νηαρ Ηστ: Παπανικολόπουλος 16, Σοφογιάννης 9, Μόσχου 3, Πετρόπουλος 7, Ζουρμπένκο 2, Βετούλας 8, Μολφέτας 4, Κινγκ 17, Εινίκις 15




Σοκ με Ασημακόπουλο



Σοβαρό πλήγμα, στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Α1 κατηγορία, δέχτηκε σήμερα Πέμπτη η Νήαρ Ηστ, αφού ο σμολ φόργουορντ των Καισαριανιωτών, Αντώνης Ασημακόπουλος, θα μείνει 1-2 μήνες μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.


Υπέστη διάταση συνδέσμων στο παιχνίδι με τη Δάφνη, αλλά είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ήταν «καθαρή». Όμως, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου είχε ενοχλήσεις στο ποδι σήμερα το πρωί και πήγε στο νοσοκομείο, όπου έκανε αρθροσκόπηση, η οποία έδειξε ότι είχε υποστεί κάκωση στους χιαστούς.


Έτσι, κρίθηκε επιβεβλημένη η χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος, κάτι που έγινε σήμερα, γεγονός που σημαίνει ότι ο παίκτης χάνει το υπόλοιπο της εφετινής περιόδου.


Βαθμολογία (σε 21 αγώνες)


ΑΕΚ 40
Παναθηναϊκός 38
Ολυμπιακός 36
Ηρακλής 35
Πανιώνιος 33
Περιστέρι 32
Μαρούσι 32
Αρης 29
Ηράκλειο 29
ΠΑΟΚ 29
Ιωνικός ΝΦ 28
Νήαρ Ηστ 27
ΚΑΟ Δράμας 26
Δάφνη 26
* Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Απριλίου 2026
Cookies