Συμφωνία Σλάβων-Αλβανών στην ΠΓΔΜ για την αμνηστία των ανταρτών
Σε συμφωνία για τη χορήγηση αμνηστίας στους Aλβανούς πρώην αντάρτες κατέληξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι επικεφαλής των τεσσάρων σλαβομακεδονικών και των δύο αλβανικών κομμάτων στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Οι ηγέτες των τεσσάρων μεγάλων σλαβομακεδονικών και των δύο αλβανικών κομμάτων κατέληξαν σε συμφωνία, αργά το βράδυ της Τετάρτης, για την αμνήστευση των Αλβανών πρώην ανταρτών, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.
Κατόπιν μεσολάβησης του ειδικού απεσταλμένου της ΕΕ Αλέν Λε Ρουά, οι ηγέτες των έξι πολιτικών κομμάτων συμφώνησαν να «συντάξουν ένα σχέδιο νόμου για την αμνηστία».
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι δήλωσε μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ότι εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα θα αρχίσουν άμεσα να επεξεργάζονται το νέο σχέδιο νόμου, αλλά δεν αναφέρθηκε σε σχετικές λεπτομέρειες.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπόρις Τραϊκόφσκι, έχει ήδη χορηγήσει αμνηστία σε 64 πρώην μέλη του αλβανικού Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (UCK), ενώ υπάρχουν άλλα 24 άτομα που περιμένουν να τους δοθεί αμνηστία κατόπιν σχετικής πρότασης του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας, Ιζμέτ Μεμέτι, που υποβλήθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.