Νέα παράταση στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ
Νέα αναβολή παίρνει το θέμα της ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται για το «βασικό μέτοχο», όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Μεταφορών, Σπύρος Βούγιας
27
Αναβάλλεται η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Μεταφορών, Σπύρος Βούγιας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ρυθμίσεις για τους «βασικούς μετόχους».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι από τις εκτιμήσεις της συγκεκριμένης ρύθμισης, θα εξαρτηθεί αν τα Γαλλικά Ταχυδρομεία, τα οποία έχουν συμπράξει με το «Φτερωτό Ερμή», θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 25% των ΕΛΤΑ και του 50% της εταιρείας ταχυμεταφορών.
Εάν η νομοθετική ρύθμιση δεν επιτρέπει την εξαγορά από το «Φτερωτό Ερμή», τόνισε ο κ. Βούγιας, τότε, αν τα Γαλλικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν να ενδιαφέρονται, θα πρέπει να βρουν άλλο συνεταίρο. Με τη σχετική ρύθμιση που προωθείται θα ξεκαθαριστεί το ποσοστό που πρέπει να κατέχει κάποιος, ώστε να θεωρείται βασικός μέτοχος εταιρειών που ανήκουν στο Δημόσιο.
Για την προσπάθεια που γίνεται σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΕΛΤΑ, ο κ. Βούγιας επισήμανε ότι απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού, καθώς ήδη υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε διανομείς και άτομα στις συναλλαγές θυρίδων, ενώ 350 άτομα αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν εντός του τρέχοντος έτους. Για το λόγο αυτό έχει γίνει ήδη σχετική πρόταση στο υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 850 ατόμων.
Η διαβαλκανική συνεργασία στην παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών μεταξύ Ελλάδος, Βουλγαρίας, Σκοπίων και Αλβανίας προωθείται, εν όψει της απελευθέρωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα πραγματοποιείται στο υπουργείο Μεταφορών σύσκεψη ανάμεσα στους τεχνοκράτες των τεσσάρων χωρών, όπου θα συζητηθούν τα θέματα της συνεργασίας που θα εγκριθούν από τους υπουργούς Επικοινωνιών την άνοιξη.
Σε πρώτη φάση, όπως υποστήριξε ο κ. Βούγιας, στη συνεργασία αυτή μετέχουν μόνο οι όμορες χώρες, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η συμμετοχή των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Μητσοτάκης: Σήμερα το διάγγελμα για τη συνταγματική αναθεώρηση – Η στόχευση
- Κόστα Ρίκα: Εκλέγεται πρόεδρος η δεξιά Λάουρα Φερνάντες – Ποιος τη συνεχάρη πρώτος
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στην Αττική Οδό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Κύτταρο: «Με κυνηγούν οι Μέλισσες»
- Ο «ΜΙΔΑΣ» βάζει όλα τα ακίνητα σε ένα φάκελο – Τι θα περιλαμβάνει
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Ι’)
- Χωρίς ταξί Τρίτη και Τετάρτη η Αττική – Νέα 48ωρη απεργία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442