Λος Αντζελες Λέικερς και Σαν Αντόνιο Σπερς δείχνουν ασταμάτητοι στο ΝΒΑ, καθώς ούτε Γκόλντεν Στείτ και Ιντιάνα κατάφεραν να τους σταματήσουν. Όσο για το ελληνικό... ντέρμπι μεταξύ Τσακαλίδη και Φώτση, πήρε αναβολή, αφού ο τελευταίος είναι τραυματίας.
Τα ρεκόρ υπάρχουν για να καταρρίπτονται ή τουλάχιστον να… προσεγγίζονται. Έτσι ο μέχρι πρώτινος κάτοχος του τίτλου των πενήντα δύο πόντων σε έναν αγώνα (1991), όταν έπαιζε στην Ατλάντα και παλιός μας γνώριμος, Ντομινίκ Γουίλκινς, είναι πια παρελθόν, καθώς η νίκη των Χοκς με 106-99 επί των Πίστονς, συνοδεύθηκε με τον Αμπντούλ-Ραχίμ να πετυχαίνει 50 πόντους και να αρπάζει τα σκήπτρα από τον προκάτοχο του.
Ο «πρωταγωνιστής» των Χοκς είχε πετύχει 39π. μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο και ενώ όλοι περίμεναν «βλάβη» της μηχανής του, εκείνος με ένα σερί 11π. στο τελευταίο δεκάλεπτο έσπασε τα προγνωστικά και… χάρισε ένα εύκολο βράδυ στην ομάδα του.
«Καμιά φορά σε συνεπαίρνει ο ρυθμός του αγώνα» τόνισε ο Αμπντούλ-Ραχίμ, σαν να μην είχε συνειδητοποιήσει τι είχε κατορθώσει και πρόσθεσε: «Το κατάφερα μπροστά στην οικογένεια μου και νοιώθω υπέροχα».
Στο Λος Αντζελες, οι «Αγγελοι των… Λέικερς», Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ ΟΝιλ, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τις αντίπαλες άμυνες και αυτήν τη φορά κόντρα στους «πολεμιστές» του Γκόλντεν Στέιτ, πέτυχαν 28 και 20 πόντους αντίστοιχα και οδήγησαν την ομάδα τους στην 11η νίκη, με 106-90.
Στη Βοστώνη, ο Κίον Κλαρκ σημείωσε τους 12 από τους 19 συνολικά του πόντους στην τελευταία περίοδο και βοήθησε τους Τορόντο Ράπτορς να αρπάξουν τη νίκη από τους γηπεδούχους Σέλτικς, με 91-89. Ο άσος των Ράπτορς, Βινς Κάρτερ, έμεινε στους 18π.
Στο Σάρλοτ, ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι έκανε τους Χόρνετς να πληρώσουν για την άμυνα ζώνης που προσπάθησαν να επιβάλλουν και με τους 24 προσωπικούς του πόντους έδωσε τη νίκη στους Ορλάντο Μάτζικ, με 109-99.
Στο Μαϊάμι, ούτε η επιστροφή του Αλόνζο Μούρνινγκ μπόρεσε να σώσει τους Χιτ από τον αγωνιστικό… μαρασμό που έχουν «προσβληθεί» και έτσι γνώρισαν νέα συντριβή, αυτήν τη φορά από τους Ντάλας Μάβερικς, με 104-94. Οι γηπεδούχοι σήκωσαν λευκή σημαία μετά το τρίποντο του Τιμ Χάρνταγουεϊ στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου.
Στη Φιλαδέλφεια, οι 76ερς με μπροστάρη τον Αλεν Αϊβερσον (27π.) κέρδισαν 79-68 τους Κλίβελαντ Καβαλίρς και έφθασαν στην έβδομη κατά σειρά νίκη. Από το ίδιο στρατόπεδο ξεχώρισε και ο Ντικέμπε Μουτόμπο με 20 ριμπάουντ.
Στην Ιντιάνα, ο Τιμ Ντάνκαν ήταν απλά… υπέροχος και με τους 30 προσωπικούς του πόντους χάρισετην έβδομη συνεχή νίκη στο Σαν Αντόνιο. Οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν» τους Πέισερς με 97-79.
Στη Γιούτα, ένα καλάθι του Τζον Στόκτον στα τελευταία δευτερόλεπτα διατήρησε τη διαφορά των 5 πόντων που είχε δημιουργήσει η Τζαζ και έτσι οι γηπεδούχοι έφθασαν στο πολυπόθητο αποτέλεσμα με 106-101 επί των Κλίπερς.
Στο Σιάτλ, οι 24 πόντοι και οι 8 ασίστ του Γκάρι Πέιτον ήταν αρκετοί ώστε οι Σόνικς να προστατεύσουν την έδρα τους και να πάρουν τη νίκη με 99-81, από τους Χιούστον Ρόκετς.
Στο Πόρτλαντ, το τρίποντο του Ρασίντ Ουάλας 15 πριν τη λήξη εξασφάλισε τη νίκη στους Μπλέιζερς με 97-90, επί των Ντένβερ Νάγκετς. Ο αγώνας συνοδεύτηκε από την επιστροφή στα παρκέ του Ντέιμον Στουνταμάιρ, που λόγω του τραυματισμού του έλειψε από τους πέντε προηγούμενους αγώνες του Πόρτλαντ.
Τέλος στο Μέμφις, η ήττα έχει γίνει παράδοση για την τοπική ομάδα, αφού μετά και τη σημερινή αποτυχία κόντρα στους «ήλιους» του Φοίνιξ (103-89) μετράει μία μόνο νίκη σε έντεκα αγώνες.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.