Ο οίκος Fitch IBCA υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής και της Alpha Bank
Την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διεθνής οίκος Fitch IBCA, για λόγους που δεν σχετίζονται με τη συχώνευση των δύο ομίλων.
Την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διεθνής οίκος Fitch IBCA. Η Fitch υποβαθμίζει τις δύο τράπεζες στο κλιμάκιο C από B/C, ενώ αξιολογεί με F2 τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική τους ικανότητα και με Α- τη μακροπρόθεσμη.
Η μακροχρόνια εκτίμηση του οίκου για τις δύο τράπεζες είναι «σταθερή». Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας αποδίδεται στην μείωση των κερδών των δύο τραπεζών και στις λειτουργικές τους αδυναμίες· όχι στην απόφασή τους να προχωρήσουν στην μεταξύ τους συγχώνευση.
Στην ανακοίνωση της η Fitch αναφέρει ότι η Alpha Bank θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω εκσυγχρονισμό του δικτύου της, ενώ η Εθνική Τράπεζα πρέπει να εντείνει την προσπάθειά της για αναδιάρθρωση του δικτύου της και να μειώσει το προσωπικό της.
Αναφορικά με τη συγχώνευση της Εθνικής και της Alpha Bank η Fitch εκτιμά ότι αποτελεί μια πρόκληση για τις διοικήσεις των δύο τραπεζών. Κύριο έργο πρέπει να αποτελέσει η μείωση του προσωπικού, η αναδιοργάνωση του δικτύου και η εγκατάσταση κοινού λογισμικού και μηχανογραφικού συστήματος.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.