«Παίζουμε πλέον ως ομάδα» είπε ο Ζιντάν, που έπλεε σε πελάγη ευτυχίας όχι μόνο για τη νίκη της Ρεάλ, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Champions League επί της Σεβίλης, αλλά και από τη δική του εμφάνιση, που έδειξε ότι θυμήθηκε πλέον τον καλό εαυτό του.
Ικανοποίηση επικρατεί στη Ρεάλ Μαδρίτης μια μέρα μετά το 2-1 επί της Σεβίλης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για το ισπανικό πρωτάθλημα. Ικανοποίηση που δεν οφείλεται μόνο στη νίκη, αλλά και στην πολύ καλή εμφάνιση του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο ίδιος ο Γάλλος σταρ χαρακτήρισε το χθεσινό παιχνίδι ως το καλύτερο του με τη φανέλα της «βασίλισσας» προσθέτοντας: «Παίζουμε πλέον ως ομάδα».
Ο «Ζιζού» θύμισε το Σάββατο κάτι από τον καλό του εαυτό και, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι που εντάχθηκε στη δύναμη των πρωταθλητών Ισπανίας, ήταν ο πραγματικός ηγέτης της ομάδας. Από δικές του μπαλιές προήλθαν τα δύο γκολ του Φερνάντο Μοριέντες.
«Ένιωθα καλά και ευχαριστημένος που παίζω και έτσι πρέπει να είναι πάντα. Είμαι χαρούμενος που συμμετείχα και στα δύο γκολ της ομάδας μου» δήλωσε μετά το παιχνίδι ο 29χρονος μέσος.
Η ικανοποίηση που σκόρπισε η απόδοση του Ζιντάν αντανακλάται και στα σημερινά πρωτοσέλιδα των ισπανικών εφημερίδων. «Επίδειξη της μαγείας Ζιντάν» γράφει η Marca, ενώ η El Pais σημειώνει: «Ο Ζιντάν έδωσε μια πανέμορφη παράσταση… έκανε τα πάντα να μοιάζουν εύκολα».
Ο πολύπειρος Γάλλος πάντως ξέρει ότι δεν είναι ώρα για πανηγύρια. «Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και τώρα μπορούμε να συγκεντρωθούμε στο επερχόμενο ματς του Champions League». Η Ρεάλ μετέχει στον ίδιο όμιλο με τον Παναθηναϊκό και ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας την Τετάρτη στην Πράγα τη Σπάρτα.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.