Δεν θα δώσουμε αφορμή να μας επιβάλουν πρόστιμα, τόνισε ο Χρ.Πάχτας
Για σταθερή πορεία εκτέλεσης των επενδύσεων της περιόδου 2000 - 2006 που εντάσσονται στο Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έκανε λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας, επαναλαμβάνοντας ότι «στόχος είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ».
Για σταθερή πορεία εκτέλεσης των επενδύσεων της περιόδου 2000 – 2006 που εντάσσονται στο Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έκανε λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας, επαναλαμβάνοντας ότι «στόχος είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ».
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ ΚΠΣ, ο Χρήστος Πάχτας -αρμόδιος για την εκτέλεση των προγραμμάτων- δήλωσε ότι «με το σύστημα ελέγχων που έχει δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση, σίγουρα θα χάσουν χρήματα οι τελικοί φορείς», ωστόσο προσέθεσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μη δώσουμε αφορμή στους ελεγκτές της ΕΕ για να επιβάλουν πρόστιμα και περικοπές».
Έως το τέλος Απριλίου η Ελλάδα έλαβε προκαταβολές ύψους 340 δισ. δραχμών για τις επενδύσεις του Γ ΚΠΣ, από τα 630 δισ. που δικαιούται βάσει των κοινοτικών κανονισμών, ενώ η Κομισιόν έχει ήδη εγκρίνει τα 22 από τα 24 επιχειρησιακά προγράμματα, καθώς ακόμη δεν έχουν εγκριθεί το Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αττικής και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.