Ανετα καλύπτονται οι ανάγκες του 2004, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εγκρίσεων του ΕΟΤ για την κατασκευή 28 νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αττική. Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης εξέφρασε την Τετάρτη την αισιοδοξία του ότι η ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου θα σημάνει την υπερκάλυψη των αναγκών σε κλίνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
27
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εγκρίσεων του ΕΟΤ για την κατασκευή 28 νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αττική. Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης εξέφρασε την Τετάρτη την αισιοδοξία του ότι η ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου θα σημάνει την υπερκάλυψη των αναγκών σε κλίνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο πρώτος κύκλος εγκρίσεων του ΕΟΤ αφορά στην κατασκευή 28 μονάδων πολυτελείας και πρώτης κατηγορίας, συνολικής δυναμικότητας 6.768 κλινών. Η χορήγηση εγκρίσεων καταλληλότητας έχει ήδη ξεκινήσει και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Ο δεύτερος κύκλος εγκρίσεων περιλαμβάνει 42 αιτήσεις ξενοδοχείων (συνολικά 8.323 κλίνες), για τις οποίες όμως προηγουμένως απαιτείται διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων σχετικών με τη χωροθέτηση και τη χρήση γης.
Ο Ν.Xριστοδουλάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, όταν σε επόμενη φάση δοθούν ορισμένες εγκρίσεις και από αυτόν το δεύτερο -πιο πολύπλοκο- κύκλο αιτήσεων, θα καλυφθούν άνετα οι περίπου 9.000 κλίνες, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον «Αθήνα 2004» για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στις μονάδες που εγκρίθηκαν περιλαμβάνονται ξενοδοχείο πολυτελείας 750 κλινών (επί οικοπέδου 11.000τ.μ.) από την Εκκλησία της Ελλάδος και ξενοδοχείο 400 κλινών από το Ταμείο Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας. Επίσης, θα επαναλειτουργήσει το King George στο Σύνταγμα και θα επεκταθούν το Hilton, το Ledra Marriot και το Holiday Inn στην Αθήνα.
Μνημόνιο Συνεργασίας
Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ ΑΕ), θυγατρικής του ΕΟΤ, και των δήμων Αλίμου, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης – Βάρκιζας για την ανάπλαση των ακτών του ΕΟΤ στην Αττική.
Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) που υπέγραψαν το Μνημόνιο, αναμένεται ότι θα συνεισφέρουν καθοριστικά στον έλεγχο χρήσης των πλαζ, στην ποιότητα και στο είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών, προσφέροντας νέες και καλύτερες υπηρεσίες αναψυχής στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο, οι δήμοι θα εισπράττουν, όχι άμεσα αλλά μέσω της ΕΤΑ ΑΕ (πιθανώς με τη μορφή τέλους, για να μη φορολογούνται), ένα μέρος των εσόδων της τελευταίας από την εκμετάλλευση των ακτών (κατ ελάχιστο όριο το 12% των ακαθάριστων εσόδων των πλαζ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 4 άτομα – Άφησε σημειώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442